Előadó: | Wasabi Kht. |
---|---|
Album: | Aranyat ér |
Megjelenés: | 2013 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: |
Hajdu Kornélia |
Nagy Gábor (Gabszi) |
|
Kiadó: | MG Records |
Stílus: | Pop rock, jazz rock |
Címkék: | Keressük! |
Megyek a boltba, megyek tejért,
a reklám felemel egy jobb holnapért
nem is szép, nem is csúnya,
csak belevigyorog minden arcba.
Ne várj rám, várj a sorra,
velem mindenki olyan durva
és belém erőszakolja,
hogy aranyat ér
Belém csíp ez a királylány,
mosolyogva figyel rám a plakát
és a hírek is azt mondják,
hogy itt mindenki
Aranyat ér, jobb, jobb,
aranyat ér, több, több,
aranyat ér, jobb, jobb,
aranyat ér, több, több
Előre nézek, takarom a napot,
a hajam lobog, szíveket lopok
csak keményen, aztán lágyan megint,
mert én tudom, mi van benn és kinn.
Sika-sika, sika, sikálom,
kiállok az útra és csinálom
fényes a cipőm, beállok a sorba
és kiáltom én is vigyorogva, hogy
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál