Előadó: | Lohonyai Zoltán és Zenekara |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Lohonyai Zoltán |
Lohonyai Zoltán |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
a déli nap ha perzseli az arcomat
már megint Rómeónak képzelem magam
mint eltévedt világban a gondolat
szédülök barátom de jól érzem magam
csak a lábamat nézd most hogyan járom
mert másképp koppan a talp a kövön
kapaszkodj erősen s fogd jól a lányon
ami simulni vágyik és fogni öröm
a látomás váratlanul megszakad
és itt állok roggyant térddel az árkádok alatt
a holdfény az arcomra rátapad
és félelmemben összefirkálom a házfalat
de a lábam alatt csikorog az az ének
és szétdudorászom az utcakövet
az ablakokban majd kigyúlnak a fények
s a kíváncsiak mind letekintenek
nézd az az őrült századok óta
rúgja az utca sárga porát
hogy mire is járja hisz nem szól már nóta
ki tudja miért hajtja magát
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál