Előadó: | Néhai Bárány |
---|---|
Album: | Kapcsolatok |
Megjelenés: | 2014 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
Burucs Szabolcs |
Burucs Marcell Kárpáti Bálint Jakab Attila Burucs Szabolcs |
|
Kiadó: | Music Content |
Stílus: | magyar nyelvű alternatív elektronikus rock |
Címkék: | Keressük! |
Én nem vagyok,
csak dolgok vannak, amik
bennem egyesülnek.
Amiket kíírok magamból,
S amiket majd kiéneklek.
Én nem vagyok haszontalan,
nagy hasznom van magamból:
Önmagam emésztem, s kinyílok
Önmagam magjából.
Én nem harangot döngetek,
csak csengettyűt, mely falakat repeszt
Felhőket gyűjt, villámot szór,
hegyeket tör szét, hogy Te is észrevedd,
hogy van egy hely, valahol,
még az orrod hegyén is túl,
ahol a róka nem lehet elég ravasz,
mert gyorsabban szalad a kisnyúl!
Van aki téltől fél, más a széltől retteg,
ez remél, az nem él, csak el-elhempereg
evilági sírjába', de gyáva - hiába sír,
tenni csak az tud, ki érzi bír.
Vegyül a légkör az emberi szennyel,
szeméthegyen él a menedzser, a szerrel él
mind, aki tudja, hogy gyáva - hiába sír,
tenni csak az tud, ki érzi bír.
Kereket old a hajón a tolvaj,
a fakabát barátja látja - rá se ránt.
Tehetne ellene, de gyáva - hiába sír,
tenni csak az tud, ki érzi bír!
Én mondom mindent elsöpör
mindent elsöpör
mindent elsöpör
mindent elsöpör
mindent elsöpör,
ha a szárnyam kibontom!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál