Előadó: | KontrolAlter |
---|---|
Album: | Most van soha |
Megjelenés: | 2013 |
Hossz: | 4:02 |
Szövegírók: |
Nemes Attila Gódor Bálint Szöllösi Péter |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Talpad alatt hátra forog a Föld,
szemed még le-lecsukódik.
Olyan szép a reggel, ha a jobb láb
mondjuk előbb mozdít ki.
Nyugodt még két-három utca,
lassan majd ez is elmúlik.
Tágra nyílt szemmel fogod meg
a bérleted üres hűlt helyét.
Nem is volt, nem is lesz,
majd úgyis kitalálod,
nem ér az én nevem mondani,
ha a cetlidet nem találod.
Fárasztó pillanat jön meg,
félsz úgyis bátornak lenni.
Erőt kéne azonnal venned,
de több kilót nem lehet kapni.
Azt kívánod, légy túl rajta,
jöjjön szembe, persze így is lesz.
Másodpercek hosszúsága,
be vagy zárva, nincs sok hátra.
Nem is volt, nem is lesz,
majd úgyis kitalálod,
nem ér az én nevem mondani,
ha a cetlidet nem találod.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál