dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Popper Péter és Flipper Öcsi duettje: Szól egy dal

Popper Péter és Flipper Öcsi duettje - Szól egy dal

off off off off off
Album: nincs kép
Megtekintve: Ma 4, összesen 3893 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Szól egy dal

Tűz fénye olvasztja a szívünk
Egyedül és messziről érkezünk.
Haza tart, ha fázik aki szeret,
Nagy a tűz, hát itt a helyed.

Gyere el, hogy újra lásd a szemünk,
Ne felejtsd, akit régen ismersz.
Nagy a tűz, és egyre többen leszünk,
Mosolyoddal átölelsz.

Szól egy dal, tudom érted majd,
Ha egy dallam újra szárnyal, és feléd tart.
Hosszú útról érkezünk, és újra létezünk.

Szól egy dal, tudom érted majd
és a szíved egy eltűnt jó baráthoz hajt.
Hosszú álmokból fényre érsz, és
velünk együtt lépsz, ahogy rég.

Vigaszt remél aki csak zenél,
Arcokra festeni csillagot.
Dal nélkül elhamvad és nem él
fújj rá, legyen tűz a parázs.

Húrokat hangolt fel a szíved
Azt hittem, hogy hangja sincs már.
Sivatagba hoztad el a vizet
Nincs több, amit adhatnál.

Szól egy dal, tudom érted majd,
Ha egy dallam újra szárnyal, és feléd tart.
Hosszú útról érkezünk, és újra létezünk.

Szól egy dal, tudom érted majd
és a szíved egy eltűnt jó baráthoz hajt.
Hosszú álmokból fényre érsz, és
velünk együtt lépsz, ahogy rég.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Megérkezett Solére második lemeze: Boldogok vagyunk-e?

Június 7. MÜPA koncert: https://l1nk.dev/SolereMupaKapcsolodasok

 

Coldplay koncertek: https://encr.pw/ColdplaySolere

 

Boldogok vagyunk-e - Megérkezett Solére második lemeze


Hallgasd meg az albumot itt.


Solére-dalszövegek itt.



 

Hazánk szeretett, újhullámos popénekesnője, Solére második lemezével jelentkezik, mellyel egy merőben más alkotói irányt indít el. A beszédesen BOLDOGOK VAGYUNK-E című, új anyagon minden olyan stílust megtalálunk, melyek eddig is jellemzőek voltak az előadóra, mégis egy sokkal letisztultabb és céltudatosabb érát ölel fel. A projektben új még, hogy ezúttal a producer, DOÓR vállalt fő háttérszerepet, de egy-egy szám erejéig WaTa, Vava, Kovács Miklós, a Gerendás tesók, azaz Gerendás Ruben, és a jelenleg LA-ben producerkedő Gerendás Dániel is kezességet vállalt.



 

Szigeti Zsófia - aki a kiválasztott, magyar support produkció a Coldplay mindhárom teltházas, Puskás Arénás koncertjén, tavaly pedig a Spotify Equal kampány nagykövete volt – az évek alatt eggyé vált a Solére művésznévvel. A dalszerző köztudottan teljes vállszélességgel beszél elakadásairól, mentális kilétéről erőt adva sok fiatalnak.

 



„Már sokadjára léptem vissza a menedzseremnél, hogy egyszerűen nem lesz meg tavaszra az ígért lemez. Aztán az év elején alkalmam nyílt egy hónapot eltölteni Los Angelesben, a NAMM zenei konferencián egy nagyon kedves barátom, egyben a lemezen co-producer Gerendás Dani jóvoltából. Ott virágzik a kulturális élet, az emberek nyugodtak, rengeteget jameltünk, kapcsolódhattam dalszerzőkkel. Annyira jót tett a közeg, hogy csak úgy kiszaladtak belőlem a számok, maguktól naturálisan bontakoztak ki. Végül ebben az állapotban nyugtáztam, hogy mégis lesz album. Ami más, hogy most már nem akarom megfejteni, hogy mi az abszolút igaz, hanem kezdem elfogadni, hogy olyan talán nincsen” – árulta el Solére, aki az IMA című, első albumát követően egy kompaktabb, hétszámos anyaggal ajándékozza meg közönségét. 




Az IMA azt szolgálta, hogy a benne több év alatt felgyülemlő érzést kiadja magából és egy festői hasonlattal élve, egy tág kiállító térben mutathassa be az összes technikát, amellyel dolgozik. Most azonban szűkült ez a tér, és nem feltétlenül a negatív értelemben.

 

A címadó BOLDOGOK VAGYUNK-E igazi kulcsdal, egy érdekesen megírt, belső párbeszéd, számvetés a hogyan továbbról és a felnőtté válásról, melyekről Solére így mesélt:

 

„Minden albumomra úgy tekintek, mint egy már elmúlt időszakot összefoglaló anyagra. A BOLDOGOK VAGYUNK-E inkább egy kezdetet jelöl számomra. Úgy érzem, vissza kell lépnem, mert nem véletlenül volt a hintázás, hogy lesz-e lemez, vagy sem. Kell az alkotói súlytalanság, a nyugalom, túl nagy pszichológiai nyomás volt rajtam az utóbbi időkben. Ez egyszerű biológia, csak jelez a testem, hogy le kell lassítani. És mielőtt még bárki félreértené, ezeket az elvárásokat csak is én állítom magamnak, ez az én fejemben létezik és most jött el az ideje, hogy helyre tegyem ezt. Ha azt szeretnénk megvizsgálni, hogy boldogok vagyunk-e, akkor egész egyszerűen meg kell néznünk, mekkora arányban vannak örömpillanataink egy egységnyi időn belül. Sokkal több az olyan momentum, amikor boldognak érzem magam, mint régen. Hosszú út van mögöttem, hogy ki tudjam ezt mondani, de most még kell egy kis táv. A lemez után szeretnék valami egészen mást csinálni. Egy időre tervezek elvonulni, kicsit többet utazni és magamnak zenélni, ha jól esik, ami az alkotást illeti.”

 

Persze, Solére nem tűnik el, sőt hatalmas izgalommal tölti el, hogy a Puskás Arénában mindhárom Coldplay koncerten ő nyithatja a programot, külön megtiszteltetés, hogy a zenekar maga személyesen szavazott neki bizalmat. Emellett a dalszerzőt június 7-én várják a MÜPA színfalai, ahol egészen más, kibővített felállásban adja elő dalait, a közelgő nyári fesztiválok előtt.



 

A BOLDOGOK VAGYUNK-E dallista Solére széljegyzeteivel

 

1. All In /Szigeti Zsófia, Doór Mátyás/


„Amikor kicsi voltam kizárólag a nővérem volt az, aki mellett teljesen önmagam tudtam lenni, és mindig extra biztonságérzetet nyújtott nekem érzelmileg. Az All In refrénje ezt az állapotot festi le, én pedig folyamatosan keresem, hogy tudom ezt az érzetet megtalálni egyedül, felnőttként. Zeneileg úgy érzem, hogy egyre letisztultabban, és egyértelműbben tudom kifejezni magam, és ennek is köszönhetően ez egy igazi pop dal lett.”

 

 

2. Forog /Szigeti Zsófia, Gerendás Dániel/


„A történelmi pillanat, ami után többet nem mentem bulizni.”

 

3. Mindenki énekel /Szigeti Zsófia, Gerendás Dániel, Gerendás Ruben/


„Az igazi Los Angeles-i életérzést adja vissza a dal. Csak úgy egyszerűen kigurult belőlem, amikor Daniékkal arról beszélgettünk, hogy mennyire szeretem a közönségemet és erről nem igazán szoktam beszélni. Azt érzem, hogy egyenlőség van közöttünk, egymáshoz közel tudunk lenni, igazi közösség.”

 

4. Perem /Szigeti Zsófia, Doór Mátyás/


„Hajlamos vagyok a számomra legintimebb dolgokról borzasztóan pragmatikusan beszélni, mintha nem is rólam szólna, a Peremről úgy meg nem szabad.”

 

5. Megtalálom /Szigeti Zsófia, Doór Mátyás/


„Az első felvétel a lemezről. Tavaly nyáron írtam, klasszik se veled se nélküled, amiből lett egy nagy magány. Egy annál is nagyobb, mint előtte.”

 

6. Nekedami /Szigeti Zsófia, Varga-Vallyon Máté/


„Amikor még mentem bulizni és esetleg nem úgy ébredtem másnap, ahogy terveztem…”

 

7. BOLDOGOK VAGYUNK-E /Szigeti Zsófia, Doór Mátyás, Varga Tamás/


 „Boldogok vagyunk?”



Fotók: Solére