dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Napsugár Anna: Angyalarcú kisgyerek

Napsugár Anna - Angyalarcú kisgyerek

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Napsugár Anna
Album: Keressük!
Szövegírók: Kaszás Péter
Napsugár Anna
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 9, összesen 4021 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Angyalarcú kisgyerek

Angyalarcú kis gyerek, ott él, minden hófehér,
Nem sír, csak vár, nyugtot nem talál,
Angyalarcú kis gyerek csak vár, otthon lenne már,
Remél, hm, meggyógyulna már,


Mond nekem most azt , hogy jó leszel,
Tudod még nem vihetlek el,
Ne sírj, még várj,
Hidd el, nekem jobban fáj,
Hm ó mit tehetnék én,

Semmit sem,
Mozdulj meg , ölelj át,
A két karodba zárlak , téged.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Új névvel, új helyszínekkel, premierekkel közeleg a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál


Június 12-én a Ma este gyilkolunk nyitja a magyar film legnagyobb hazai seregszemléjét.


2024. június 12-én a veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték premier előtti gálavetítésével kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek legnagyobb ünnepe, új nevén a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál. 




A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Filmakadémia védnökségével három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, 12 helyszínen közel 100 magyar filmet - köztük számos premiert - láthatnak majd a filmbarátok jelképes 500 Ft-os áron. A MOZ.GO idén először olyan, még készülő magyar alkotások kulisszatitkaiba is betekintést ad a közönségnek, mint a Hunyadi és a S.E.R.E.G.




Az Európa Kulturális Fővárosa program és a Nemzeti Filmintézet immár negyedszerre viszi Veszprémbe, Balatonfüredre és Balatonalmádiba a magyar film legnagyobb hazai seregszemléjét, a Magyar Mozgókép Fesztivált, ahol az elmúlt év legkiválóbb alkotásai mellett premier filmeket és klasszikusokat egyaránt láthat a közönség. Június 12-én a veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk premier előtti gálavetítésével nyílik az esemény. Az Agatha Christie stílusát idéző, humoros fordulatokban is bővelkedő krimi-vígjátékban a színészből nyomozóvá avanzsáló főszereplőt Kern András alakítja. Mellette olyan színészlegendákat láthatunk a vásznon, mint Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati, a fiatalabb generációból pedig többek között Stefanovics Angéla, Keresztes Tamás és Elek Ferenc szerepel a filmben.




A fesztiválon lesz a premierje többek között Pigniczky Réka Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig című filmjének. 55 év, 1300 dal, 45 ország, megszámlálhatatlan fellépés. A legendás Kaláka megzenésített versein immár a harmadik generáció nő fel határainkon innen és túl. A MOZ.GO-n lesz Hegedűs Péter Hallasz engem? című VR és animációs elemeket is tartalmazó, formabontó alkotásának premierje, Surányi András Eötvös Péter című portréfilmje pedig a nemrégiben elhunyt, világhírű zeneszerző életét mutatja be.



 

A megújult MOZ.GO idén először készülőben lévő magyar alkotások kulisszatitkaiba is betekintést ad a közönségnek. Így a Variety szerint minden idők egyik legepikusabb európai televíziós produkciója, az itthon és világszerte az év végén a képernyőre kerülő 10 részes Hunyadi sorozat, valamint a terroristákra vadászó lövészek akciódús életét bemutató, 6 részes S.E.R.E.G. is bemutatkozik majd.


Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter elmondta: „Örülök annak, hogy a magyar film tavaly még hazajárt Veszprémbe és a Balatonhoz, idén azonban már elmondhatjuk, hogy beköltözött, itt is lakik. Célunk Európa új kulturális-kreatív ipar régiójává válni, a film pedig ennek az ágazatnak az egyik leglátványosabb területe, ezért jó tudni, hogy stabil találkozópont a MOZ.GO fesztivál a szakma életében.”


„Krimi-komédiától a nézettségi rekordot döntő sport-dokumentumfilmig, lebilincselő sorozatokig és példaértékű életutakat bemutató felemelő alkotásokig ismét nagy műfaji sokszínűséggel, inspiráló filmekkel várjuk a nagyközönséget és a szakmát júniusban. Örömteli, hogy a közös történeteinket mozgóképen elmesélő legújabb alkotásokat egy méltó rendezvényen mutathatjuk be az alkotók jelenlétében.” - nyilatkozta Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.


„A mozgófénykép szót sokáig csak "mozgó"-ként emlegették a filmszínházak, ebből született meg a magyar mozi szó, mely 1907-ből, Heltai Jenőtől származik. A fesztivál új neve, a MOZ.GO visszanyúlik tehát a film születésének gyökereihez, miközben utal korunk lendületességére és filmnézésére hív: menjünk moziba! Idén új helyszínekkel is bővül a fesztivál. Visszatér a veszprémi Agóra és immár a balatonfüredi Kongresszusi Központ is kínál programokat. Az esemény háziasszonya idén Morvai Noémi az MTVA M5 kulturális csatorna kiemelt szerkesztő-műsorvezetője lesz.” – mondta Csáky Attila fesztiváligazgató.



 

A Magyar Mozgókép Díjakról idén is öt fős szakmai zsűri dönt. A zsűri elnöke Ternovszky Béla Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, érdemes művész. A zsűri további tagjai Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Dombrovszky Linda rendező, Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató tartalomfejlesztésért felelős igazgatója és Lukácsy György, dramaturg, forgatókönyvíró.


A Magyar Mozgókép Fesztivál, a hazai film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. A legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel, közönségtalálkozókkal várja a filmbarátokat Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében június közepén.


www.mozgokepfesztival.hu            https://www.instagram.com/magyarmozgokepfesztival/

https://magyarfilmakademia.hu/hu     https://www.facebook.com/MagyarMozgokepFesztival



Fotók: Magyar Mozgókép Fesztivál