dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Ganxsta Zolee és a Kartel: Az erdő cirkusza

Ganxsta Zolee és a Kartel - Az erdő cirkusza

off off off off off
Szabad a gazda
Előadó: Ganxsta Zolee és a Kartel
Album: Szabad a gazda
Megjelenés: 2004
Hossz: 0:00
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Sony Music
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 22, összesen 4106 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Az erdő cirkusza

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Az AWS a Budapest Parkban mutatta be az Innen szép nyerni című legújabb lemezét

- Egy éve, hogy Odaát címmel megjelent az AWS visszatérő dala, bemutatkozott a zenekar új énekese Stefán Tamás, és az elmúlt évek szomorú történéseit megtörve egy új időszámítás kezdődhetett a zenekar életében. Az új felállás első, Együtt lépjünk a valóságba névre keresztelt turnéján rendre teltház fogadta a vidéki klubokban a zenekart, a Budapest Parkos EP-bemutatóra több ezren voltak kíváncsiak, nyáron pedig visszatértek a fesztiválokra is. Az új év új mérföldkövet is hozott a zenekarnak, május 10-én érkezett meg legújabb, ötödik nagylemezük, mely egyben az első ebben a felállásban. Az Innen Szép Nyerni című lemezen helyet kapott a tavaly megjelent három dal, az Odaát, 2359 és a Ketten Képzeletben, valamint 9 sosem hallott új szerzemény - idézte fel az elmúlt évek eseményeit a koncert beharangozó közleményében a Budapest Park.




A leukémiában 2021-ben elhunyt frontember, Siklósi Örs utódjaként 2023-ban az énekesi poszton Stefán Tamást jelentette be a csapat, s ennek kapcsán az alábbi nyilatkozatot adta ki:


- Örs nélkül soha nem leszünk az a zenekar, akik előtte voltunk, ezt mi is tudjuk. Viszont mi leszünk az a zenekar, akik életünk két legnehezebb és legtragikusabb éve után, talán végre először tudunk mosolyogva a jövőre tekinteni, és akik mindig a zsigereikben fogják hordozni azokat az értékeket, amiket mindig is szerettünk volna képviselni - áll az AWS a hivatalos közleményben.


A Budapest Park közönsége hálás hallgatóság. Az AWS pedig kiszolgálta a rajongókat: rendre felsorakoztatta az ismert, közkedvelt és a rekordgyorsasággal népszerűvé vált, az új énekessel rögzített, és elsőként klipes debütálást érdemlő Odaát című dalt is. 


Az új szerzemények bemutatása élőben olykor némiképp visszafogottabb közönséget eredményez. Figyelünk az ismeretlenre, ízlelgetjük a szavakat, a dallamot, kémleljük a kivetítőn, ahogyan az előadó is szemlél bennünket: vajon bejön a dal? Ez csak az első bátortalan reakció a közönségtől? 


AWS-dalszövegek itt.


Stefán Tamás karizmája méltó az AWS erőteljes zeneiségéhez, de tagadhatatlan, hogy sokunknak eszébe jut Örs is. Ahogyan a Fábián Juli tér felé sétálva is megidézzük az énekesnő emlékét, ahogyan Azahriah kapcsán is belénk hasít még menedzsmentjének oszlopos tagja, Ferich Balázs közelmúltbeli elvesztése. Asszociálunk, és ez az AWS-dalok esetében is elkerülhetetlen. Találó tehát az album címe: Innen szép nyerni. 


A nóták zeneisége és szövegvilága megőrizte a korábbi, gyakorta nyomasztó vagy épp kiábrándult fantáziákat. A Kultiplex fénykora és aurája sejlik fel a friss korong dalait hallgatva és a zenekar energiáját megtapasztalva. A nyers és a karcos talán elcsépelt jelzők a műfaj kedvelői számára, mégis kiválóan jellemzik az AWS friss korongját. Sötét képek és végtelen energia találkozása.

(Az újra aktív Watch My Dying-ot idézi a Nincs árnyék — izgalmas lenne egy feat. a két formáció között.)


A szellemem majd megmarad, mint egy régi emlék — énekli Stefán Tamás a Fények nélkül című friss nótában. 

Az AWS útja pedig talán egy, az eddigieknél is sikeresebb, új irányba indul el.



Az este vendég fellépői pedig az NFR és Escape My Shadows voltak, a Park hangzása és látványvilága pedig továbbra is kifogástalan.


Fotók: AWS Facebook