Csábít a szakadék, ígér a mély:
Itt a vége, miért szenvednél?
Vállam húzza a kereszt súlya,
Felsért és érzem, megszakít.
Mégis tartom, minden harcom
megküzdeni így tanít.
Néha már engedném,
Nem fájna, csendben eltűnnék,
Jöjjön és fájjon még!! Még!!
Míg minden hajnal két út,
Én minden nap küzdeni fogok,
És várom a felkelő napot,
Mert ott ragyog az éjszakán túl!
Éjjel, ha visszatér, némán mesél.
Jégből szőtt szürke könnyűség.
ELMÉM A MÉLYBEN
SZÍVEM A FÉNYBEN
Néha már engedném,
Nem fájna, csendben eltűnnék,
Jöjjön és fájjon még!! Még!!
Míg minden hajnal két út,
Én minden nap küzdeni fogok,
És várom a felkelő napot,
Mert ott ragyog az éjszakákon túl!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál