dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Tarnai Kiss László dalszövegei
A cigányok sátora
Akácos út
Anyám
Arabella
Az lesz a sírfeliratom
Búcsúzom
Eddig se volt könnyű
Eldorado
Elmennék én Kondorosra
Fekete ég sötétjében
Forgószélnek sodró szélnek, elállom az útját
Gyere prímás
Jegenyefán fészket rak a csóka
Jöhet egy vallomás
Kalapomra páros tubarózsát tettem
Kártyacsárdás
Neked már nem hiszek!
Nem él jobban Marci se Hevesen
Nincsen nékem száz hold földem
Öreg hordó Óbor
Öreg prímás tégy hangfogót...
Pántlika pántlika
Sárga rózsa ne virágozz késő ősszel
Sárgarézből van a pipakupakom
Szerelemre nincsen orvosság
Szoboszló Beach
Térden állva kérlek
Térden állva kérlek téged
Tuli-tuli-tulipános láda
Van egy nóta
Vándorfelhők fenn az égen
Verpeléti akácos
Volt-e már szívedben fájdalom
Hírek
Hírek

"Neked mi a fontos?" - kérdezi a Magna Cum Laude

"Neked mi a fontos?"

...teszi fel a kérdést a Magna Cum Laude zenekar legújabb, "Óda" című dalában, amely már videóklip formájában is elérhető.


ITT TALÁLOD A MAGNA CUM LAUDE DALSZÖVEGEIT.


Viszonylag sok idő telt el azóta, hogy az együttes új kiadvánnyal rukkoljon elő, de mindennek megvan a maga helye és ideje. Ennek a dalnak is érnie, kerekednie és kimondhatóvá kellett válnia ahhoz, hogy most a kedves közönség is levonhassa belőle a saját maga számára fontosnak vélt igazságot.

Mint minden eddig megírt, megzenésített és megénekelt Magna-dal valódi, megélt érzéseket, pillanatokat jelenít meg. Most sincs ez másképp.

Legyen szó kapcsolatokról, anyagi helyzetről, egészségről, bármi olyan dologról, amely az életünk során természetessé vált. Felmerül az emberben a kérdés: helyes az, ha az életünkben jelenlévő dolgokat természetesnek vesszük? Ha azokat állandónak hiszünk? Ha nem tudjuk napról napra értékesnek és becsülendőnek tartani? Vagy egyszerűen az értékes dolgok csupán hasznossá lesznek?

A választ legtöbbször túl későn kapjuk meg. Pontosan akkor, mikor elveszítjük azt. Az ok legyen akár rajtunk kívül álló, de lehet a kísértés, a többre vagy egyszerűen csak a másra való vágyakozás. A vége mindig ugyan az. 
Marad az űr. Az elveszített dolog hiánya

De a remény, még ha csalfa és vak is, a magunkhoz képest jobbá válásra való törekvés enyhíthet és szerencsés esetben még visszafordíthatóvá is teheti a visszafordíthatatlant.

Nem jobb ezt elkerülni? Neked mi a fontos? Nekem a boldogság…


Mező Misi: "Az idő múlásával, ráncaink gyarapodásával egyre inkább keressük az élet értelmét. 

Miért vagyunk itt a földön, megtaláljuk -e a boldogságot az életünkben ? Mi minden adhatja a boldogságot az embernek ? Miből fakadhat a boldogság?

Az eredőre való rátalálás a boldogság forrása, ami nem más az én esetemben, mint a Teremtő! Minden más pillanatnyi boldogság!"

Szabó Tibi: "Amit ez a mai világ sugall... Mindenkire ráférne egy kis boldogság. Amit akkor kellene érezni, ha éppen nem az, vagyis MINDIG."

Kara Misa: "A téma adott volt és Apám szavai csengtek a fülemben: Semmi más nem számít fiam csak az, hogy boldog vagy-e vagy sem s ha nem, meg teszel-e érte mindent, hogy az légy?"
Az online felületeken kívül hamarosan a televíziók képernyőjén is látható és hallható lesz az "Óda" egy nagy szabású zenés-verses karácsonyi produkció részeként, mégpedig a Duna TV műsorán karácsony tájékán, Ünnepelt címmel. A műsor megszületésének érdekessége, hogy erős kötődése van a Magna Cum Laude zenekarhoz. 

Az előadás teljes egészében Misi elképzelései szerint valósult meg, ezért ne érjen senkit meglepetésként, ha hozzá és a Magnához is közel álló neves előadók is feltűnnek a műsorban. Igazi karácsonyi ajándék lesz! Szeretettel ajánljuk!Fotók: Magna Cum Laude hivatalos