dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Tavaszébredés (musical) dalszövegei
A könny úgy bánt / Zord tél
A mama áldott
A sok csúf éjjel
A test szava
Anyám az áldott, repríz
Anyám, te árva
Baszott világ
Bíbor nyár
Csak érints
Ezer árny
Köddé vált
Mit rejt sok csúf éjjel
Tova tűnt, tova szállt
Ugyanúgy
Hírek
Hírek

Hallj csodát – 2023-ban is jön a Budapest Ritmo

Tavasszal újra Budapest Ritmo!


A világzenei fesztivál a tavalyi rekord magas látogatottság után április 12. és 15. között újra a fővárosba hozza a világzene legjobb előadóit.


A Budapest Ritmo az a fesztivál, ahol engedheted, hogy a füled vezessen – legyen szó izlandi popról, cumbiaról vagy balkáni etnhnojazzről, a Ritmo neked is tud újat mutatni. Utazz a zenén keresztül az Elefántcsontparttól a Kaukázusig! 


Találkozunk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo-n.

 

A Budapest Ritmo 2016 óta a magyar fesztiválkínálat egyedi színfoltja – a tavalyi Ritmo-n telt ház gyűlt össze a mali világsztárok, Amadou és Mariam koncertjén, és itt mutattuk be tavaly a fesztivál pályázatára készült formabontó magyar rendezői zenés filmeket – Дeva: In Lumine című filmjét Bajor Marcell rendezésében, és az Uljana Quartet filmjét, melyet Korom Anna rendezett – a filmek a Cinego kínálatában megnézhetőek.
 

Nyisd ki a füled!

 

Csütörtökön az ingyenes showcase színpad a Szimpla Kertben, pénteken és szombaton pedig az Erzsébet tér zárt- és szabadtéri helyszínei nyitnak kaput a világzenére. Bérletek elővételben már kaphatóak, sőt idén már a szakmának szóló PRO bérlet is kapható, amely fesztivál programok mellett belépést ad a szakmai konferenciára, zártkörű networking eseményekre, valamint hozzáférést nyújt a szakmai delegáció kontaktlistájához is.

 

A Ritmo nemcsak a formációk terén újító: a Budapest Ritmo Showcase hosszú ideje otthont ad olyan fiatal zenészeknek és új zenekaroknak, akik nemzetközi viszonylatban a világ- és népzene legizgalmasabb feltörekvő szereplői.

 

A Budapest Ritmo Showcase programjára már lehet jelentkezni, a határidő 2022. december 21. éjfél. A kiírásra pályázhatnak magyar (hazai és határon túli) illetve régióbeli (a Magyarországgal szomszédos országok, nyugat-balkáni és balti államok, valamint a Visegrádi Együttműködésben és a Keleti Partnerségben résztvevő nemzetek) világzenészek és világzenét játszó formációk. A jelentkezők körül a szakmai zsűri választja majd ki a legjobbakat, akik 2023. április 13-án a Szimpla Kertben a nemzetközi szakmai közönség előtt mutathatják meg, mit tudnak.

 

A showcase fesztiválok műfaját sokan nem ismerik, pedig felbecsülhetetlen szerepük van a tehetséges zenészek és zenekarok befutásában.

A showcase koncertek általában rövidebbek, arra adnak lehetőséget, hogy a zsűri által kiválasztott fellépők megmutathassák a zenéjük legjavát.


A showcase fesztivál biztosítja, hogy a koncertet a lehető legtöbb hazai és nemzetközi szakember hallgatja meg, akik a koncert alapján véleményt tudnak formálni a zenekarról.

 

A Budapest Ritmo Showcase tehát hatalmas lehetőség a feltörekvő zenészek számára – nem egy zenekarról tudjuk, hogy a Ritmo-s fellépésük hozta meg nekik a nemzetközi elismertséget


mint például tavaly a Times New Román, akikről a koncert alapján Simon Broughton, a Songlines magazin világszerte ismert főszerkesztője írt magasztaló kritikát. A Budapest Ritmo Showcase színpadra a Szimpla Kertben mindenki számára ingyenes a belépés, a versenykoncertek 40 percesek.

 

A Budapest Ritmo Showcase programját az első magyar vezetésű Kreatív Európa platform projekt, az UPBEAT támogatja. 


Az UPBEAT egy, az európai világzenei showcase fesztiválok által létrehozott támogatási program feltörekvő előadóknak, mely a magyar Hangvető vezetésével 14 európai fesztivált tud a tagjai között, köztük például a Tallinn Music Week-et, a WOMEX-et és a Waves Viennát.

 

Hallj csodát!

 

A Budapest Ritmo esszenciája a zenei felfedezés – az a révült állapot, amiben egy nem várt élmény, egy tökéletes hang, egy ismeretlen ritmus szinte kizökkent önmagadból. Lépj ki a zenei komfortzónádból, és találd meg új kedvenc előadódat a Budapest Ritmo lineupjában!

 

De mi az a világzene?


A legegyszerűbb talán azt mondani, hogy olyan zenei stílusok közös neve, amik a világ népeinek zenei hagyományára épülnek. Manu Chao, Amadou és Mariam, Liraz, az Altin Gün, vagy magyarok közül Deva, a Dalinda, de Lukács Miklós és Dresch Mihály is – a világzene palettája széles és izgalmas, fedezd fel az új kedvencedet a Ritmo-n!

 

Tarts velünk április 12. és 15. között egy világkörüli zenei utazásra. 

Fotók: Budapest Ritmo hivatalos