Előadó: | Republic |
---|---|
Album: | Aki hallja, adja át!!! |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | 3:18 |
Szövegírók: |
Bódi László (Cipő) |
Bódi László (Cipő) |
|
Kiadó: | EMI |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Hallanám még egyszer a hangod
Ha mondanád, hogy sohase félsz
Az lenne jó, ha mindenki egyért
Egy mindenkiért
Legyen úgy, ahogy most nem lehet
Csak most legyen
Még egyszer mondd ki a szót és mondd a nevem
Legyen úgy, ahogy most nem szabad
Zöld szemem kék
Így volt ez és ezután már így mard
Ha előttem van észak, azt látom
A hátam mögött fújhat a szél
Ha balra nézek, nyugszik a Nap
És keleten kél
Itt voltam és itt is maradok, bárhogy is lesz
Fázom, mert rossz lett az idő
De eljön a nyár majd újra Veled
Legyen úgy, ahogy most nem lehet
Álmodj tovább
Még egyszer mondd ki a szót és add a kezed
Legyen úgy, ahogy most nem szabad
Jöjj Kedvesem
Így volt ez és ezután már így marad
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál