dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Republic: Nagy kő zuhan

Republic - Nagy kő zuhan

off off off off off
Aki hallja, adja át!!!
Előadó: Republic
Album: Aki hallja, adja át!!!
Megjelenés: 2003
Hossz: 3:56
Szövegírók: Bódi László (Cipő)
Zeneszerzők: Bódi László (Cipő)
Kiadó: EMI
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Nagy kő zuhan' dalszöveg ?
Ez a szöveg arról szól, hogy az egyén várja és keresi a szeretetet, a nap ragyogásától az éjszakáig. A nagy kő, amely zuhan és átrepül a szívén, az élet nehézségeit és kihívásait jelképezi, és arra kéri a kedvesét, hogy segítsen e nehézségekkel megbirkózni. A szövegben megjelenő kard, kereszt, rózsa, és vér szimbolikus elemek, amelyek az élet küzdelmeit, a hitet, a szerelem gyönyörűségét és a szenvedést fejezik ki. A megjelenő természeti jelenségek - a nap, a hold, a dörgő ég és a fújó szél - az élet változékonyságát és a természeti erők jelenlétét jelképezik az életünkben. Az utolsó sorokban pedig az egyén vágyát fejezi ki, hogy még egyszer láthassa a szeretett személyt.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 41, összesen 89089 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Nagy kő zuhan

Mondd meg, ki vagy és hány darab
Reggeltől estig ragyogjon a Nap
A csend beszél, hallgass velem
Szoríts magadhoz, Szép kedvesem

Nagy Kő Zuhan, átrepült a szívemen
Segíts, hogy szép legyen, ha egyszer földet ér
Nagy Kő Zuhan, ez volt az életem
Ahonnan érkezett, oda egyszer visszatér
Nagy Kő Zuhan, átrepült a szívemen
Segíts, hogy szép legyen, ha egyszer földet ér
Nagy Kő Zuhan és egyszer rám talál
Ó jössz e már, ó jössz e már, ó jössz e már?

Kard és Kereszt, Rózsa és Vér
Az ég dörögjön és fújjon a szél
Ezüst a Hold, vörös az Ég
Még egyszer lássam, csak egyszer még!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

14 magyar énekes énekel a véradás fontosságáról

Tizennégy híres magyar énekes mondott igent Hrutka Róbert zeneszerző és dalszövegírónak, aki az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve írt dalt a véradásról és az önzetlen segítségnyújtás fontosságáról.

 

- Ez a projekt nemcsak egy dal, hanem egy közösségi összefogás egy olyan ügyért, ami igazán számít, hiszen vért csak véradással pótolhatunk – mondta el Bayerné Dr. Matusovits Andrea, az OVSz főigazgatója a „Csak egy hős…” kapcsán. A főigazgató hozzátette, hogy ezzel a dallal szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket mindazoknak a véradóknak, akik önzetlen segítségükkel nap mint nap hozzájárulnak a betegellátás sikeréhez. Mint kiemelte, „külön köszönet illeti az előadóművészeket is. Támogatásuk és szerepvállalásuk példaértékű, és nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy még több ember figyelmét felhívjuk a véradás fontosságára.

 

A jótékonysági kezdeményezéshez az OVSz Hrutka Róbert zeneszerzőt kérte fel, aki mellé olyan ismert előadó- és színművészek csatlakoztak, mint Földes Eszter, Für Anikó, Gubik Petra, Keresztes Ildikó, Kovácsovics Fruzsina, Pásztor Anna, Udvaros Dorottya, Veres Mónika Nika, Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, Kowa, Nyerges Attila, Pély Barnabás, Szebényi Dániel, valamint Szolnoki Péter.

 



Hrutka Róbert, a dallal kapcsolatban elmondta "örömmel tettem eleget a felkérésnek. A zene számomra olyan, mint az élet: megírjuk, eljátsszuk, és nem marad utánunk semmi, csak a dal. Ebben a dalban összefonódik a zene és az élet, az önzetlenség és a remény. Én így tudok leginkább hozzájárulni más életmentéséhez."

 

A „Csak egy hős..”dal és videoklip elérhető az OVSz honlapján és közösségi médiafelületein, valamint a debütáló dalról további információk megtalálhatók a www.ovsz.hu/dal (http://www.ovsz.hu/dal)oldalon.



Fotó: Országos Vérellátó Szolgálat