Előadó: | Republic |
---|---|
Album: | Igen |
Megjelenés: | 1996 |
Hossz: | 4:50 |
Szövegírók: |
Bódi László (Cipő) |
Bódi László (Cipő) |
|
Kiadó: | EMI-Quint |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ne gondolj arra, hogy valamit nem lehet
Ne gondolj arra, hogy valaki nem szeret
Ne gondolj rá, én azt akarom - bom bom bom
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
csak a szívem száll fel az égig
Ne gondolj arra, hogy valamit nem lehet
Ne gondolj arra, hogy valaki nem szeret
Ne gondolj rá, én azt akarom - bom bom bom
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
csak a szívem száll fel az égig
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
mert nekem most annyira jó itt
Ne gondolj arra, hogy valamit nem lehet
Ne gondolj arra, hogy valaki nem szeret
Ne gondolj rá, én azt akarom - bom bom bom
A szívemet ezért neked adom
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
csak a szívem száll fel az égig
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
mert nekem most annyira jó itt
Ne gondolj arra, hogy valamit nem szabad
Ragyoghat még felettünk a nap
Ne gondolj rá, én azt akarom
A szívemet ezért neked adom
Szomorú a csillag az égen
Keserű a szó
Amikor a vihar tombol
Az nem az, ami jó
Csak rosszat ne hozz, arra kérlek
Ha jót most nem tudsz adni
Jobb lenne elrohanni
El, most el, most messze innen
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
csak a szívem száll fel az égig
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
mert nekem most annyira jó itt
Ne gondolj arra, hogy valamit nem lehet
Ne gondolj arra, hogy valaki nem szeret
Ne gondolj rá, én azt akarom - bom bom bom
A szívemet ezért neked adom
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál