Előadó: | Republic |
---|---|
Album: | Üzenet |
Megjelenés: | 1998 |
Hossz: | 3:44 |
Szövegírók: |
Bódi László (Cipő) |
Tóth Zoltán (Republic) |
|
Kiadó: | MI5 Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Semmi sincs, vagy minden itt van
Egyszerre és mindörökre
Bezárhatod tenyeredbe
A nagyvilág egy kis madár most
Engedd, szálljon fel az égbe
Sötétségből ki a fényre
Gondolatban vele szállhatsz
Egyik ágról másik ágra
A valóság most nagyon fájna
Fentről minden szép
Felhők alatt, emberek közt
Rossz álmok, ha kísértenek
Ne hidd, el hiába hívnak
Ne engedd, hogy elérjenek
Te csak maradj olyan tiszta, mint a hó
Repülj a földre
Hideg fényben tündökölve
Mint a hó, repülj a földre
Ne nézz hátra, csak előre
Csak előre nézz...
Te csak maradj olyan tiszta
Mint a hó, repülj a földre
Hideg fényben tündökölve
Mint a hó, repülj a földre
Ne nézz hátra csak előre
Csak előre nézz…
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál