A pék kezéből elszökött egy frissen sült pogácsalány
Mert várt egy kiflivőlegény ropogós perecparipán
Mert szép akart lenni, tepertőjét liszttel kezdte kenni,
A pogácsalány a pék asztalán.
Jött a kiflivőlegény, ropogva meghajolt,
Lehoznék szerelmedért egy prézlicsillagot
A frissen sült pogácsalány sértődötten elvonult,
Mert a kiflisrác túl száraz, ráadásul sótlan volt.
Jött a kiflivőlegény, ropogva meghajolt,
Lehoznék szerelmedért egy prézlicsillagot
A frissen sült pogácsalány sértődötten elvonult,
Mert a kiflisrác túl száraz, ráadásul sótlan volt.
A frissen sült pogácsalány sértődötten elvonult,
Mert a kiflisrác túl száraz, ráadásul sótlan volt.
A frissen sült pogácsalány sértődötten elvonult,
Mert a kiflisrác túl száraz, ráadásul sótlan volt.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál