Előadó: | Sentex PRS |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Senki se szeret, úgy érzem
Pedig mellettem állnak
Felvágott ereimből elvérzem
Kit nevezzek barátnak?
A sírom szélén táncolok, érzem
Segíteni akarnak, de nekem már végem
A hantomon állok, a messzeséget nézem
Egy késvágás és végleg elintézem
Sikolyok körülöttem mindenhol
Szerettek, de nincs mit tennem
A kés az ereimen áthatol
Mindenemet elvesztettem
Nem érdekelt egyik sem már
Szerettem őket, ők is engem
De ott volt messze az egyetlen lány
Tudtam régen, már nem szeret
Barátom megszorítja a karom
Itt kell lennem, maradjak még
Markából kitépem, nem hagyom
Mennem kell, eljött a vég
Elhomályosul lassan a szemem
Jótékony fátyol elfed mindent
Elmegyek, vége szerelmem
Legyél boldog, minden a tied!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál