dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Quimby: Ultravaló

Quimby - Ultravaló

off off off off off
Kicsi ország
Előadó: Quimby
Album: Kicsi ország
Megjelenés: 2010
Hossz: Keressük!
Szövegírók: Kiss Tibor (Quimby)
Kiss Tibor
Zeneszerzők: Kiss Tibor (Quimby)
Balanyi Szilárd
Kiadó: Tom-Tom Records
Stílus: Alternatív
Címkék: csendes, depresszió, életérzés, élettelen, elveszett, embertelen, érzelmes, fájdalom, küldetés, lélekvesztő, lemondás, mélypont, nyomor, szomorú, vígasz [+]
Miről szól a(z) 'Ultravaló' dalszöveg ?
Ez a lírai szöveg egy elhagyott, lakatlan helyről szól, ahol nincs élet, nincsenek álmok. Egy uzsorás, aki valamiféle alacsony értékű dolgot ajánl fel, a szükség és a puritán ösztön vezeti a narrátort, aki tetemeket mardos szét és szíveket szór a lábak elé, hogy azok útmutatóként szolgáljanak a vakok számára. A narrátor nem hisz a papban, aki a zsebéből prédikál, nem hisz az ártatlanban, aki a pirosnál iszik, és nem hisz a sorsban, amit a csillagokkal díszítenek. A narrátor puritán ösztöne és a szükség vezeti, szétmardosva a tetemeket, szíveket szórva az emberek lábai elé, hogy útmutatóként szolgáljanak a vakoknak hazafelé.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 52, összesen 50197 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Ultravaló

Itt nem mennek autók
Erre a kutya se jár
Lakatlan házak között
Csavarog a hodsugár
Itt nincsenek álmok
És nincsenek álmodók
Balkán rezesek
Fújják a takarodót

Rozsdás a sarló
És lötyögős a kalapács
Lomtalanított igazságokon
Ücsörög egy uzsorás
Leszegett fejjel kérdem
Hogy van-e valamije eladó
Nesze – mondja –
Itt van egy kis ultravaló

A puritán ösztön és a szükség vezet
Szanaszét mardosom a tetemeket
És szíveket szórok a lábak elé
Hogy mutasson utat a vaknak hazafelé

Nem hiszek a papnak
Aki a farzsebéből prédikál
Nem hiszek az ártatlannak
Aki poharaz a pirosnál
Nem hiszek a sorsban
Amire csillagokat aggatnak
Kicsi kínai angyalok
Az ölükben ringatnak

A puritán ösztön és a szükség vezet
Szanaszét mardosom a tetemeket
És szíveket szórok a lábak elé
Hogy mutasson utat a vaknak hazafelé

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

14 magyar énekes énekel a véradás fontosságáról

Tizennégy híres magyar énekes mondott igent Hrutka Róbert zeneszerző és dalszövegírónak, aki az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve írt dalt a véradásról és az önzetlen segítségnyújtás fontosságáról.

 

- Ez a projekt nemcsak egy dal, hanem egy közösségi összefogás egy olyan ügyért, ami igazán számít, hiszen vért csak véradással pótolhatunk – mondta el Bayerné Dr. Matusovits Andrea, az OVSz főigazgatója a „Csak egy hős…” kapcsán. A főigazgató hozzátette, hogy ezzel a dallal szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket mindazoknak a véradóknak, akik önzetlen segítségükkel nap mint nap hozzájárulnak a betegellátás sikeréhez. Mint kiemelte, „külön köszönet illeti az előadóművészeket is. Támogatásuk és szerepvállalásuk példaértékű, és nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy még több ember figyelmét felhívjuk a véradás fontosságára.

 

A jótékonysági kezdeményezéshez az OVSz Hrutka Róbert zeneszerzőt kérte fel, aki mellé olyan ismert előadó- és színművészek csatlakoztak, mint Földes Eszter, Für Anikó, Gubik Petra, Keresztes Ildikó, Kovácsovics Fruzsina, Pásztor Anna, Udvaros Dorottya, Veres Mónika Nika, Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, Kowa, Nyerges Attila, Pély Barnabás, Szebényi Dániel, valamint Szolnoki Péter.

 



Hrutka Róbert, a dallal kapcsolatban elmondta "örömmel tettem eleget a felkérésnek. A zene számomra olyan, mint az élet: megírjuk, eljátsszuk, és nem marad utánunk semmi, csak a dal. Ebben a dalban összefonódik a zene és az élet, az önzetlenség és a remény. Én így tudok leginkább hozzájárulni más életmentéséhez."

 

A „Csak egy hős..”dal és videoklip elérhető az OVSz honlapján és közösségi médiafelületein, valamint a debütáló dalról további információk megtalálhatók a www.ovsz.hu/dal (http://www.ovsz.hu/dal)oldalon.



Fotó: Országos Vérellátó Szolgálat