dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Quimby: Nice day

Quimby - Nice day

off off off off off
Ajjajjaj
Előadó: Quimby
Album: Ajjajjaj
Megjelenés: 2009
Hossz: Keressük!
Szövegírók: Kárpáti József
Kiss Tibor
Zeneszerzők: Kiss Tibor (Quimby)
Kiadó: Tom-Tom Records
Stílus: Progresszív Rock
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 40, összesen 19814 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Nice day

We count the days of the endless endgame
Just watching and watching our chosen shame
Naked faces in the golden frame
Gloomy hearts at the blase of day

It's a nice day
Such a nice day
What a nice day
Yes, a nice day

In mistakes of affection you can get lost
There won't be any help from the holy ghost
go to the river at fishing time
Be damn surprised at the fish's eyes

It's a nice day
Such a nice day

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Jubileumi nemzetközi gitárfesztivált rendeznek Szegeden

Koncertek, mesterkurzusok, workshopok, szakmai előadások, hangszerkiállítás és elsősorban fiatalok számára szervezett verseny is szerepel a június 6-án kezdőd 25. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál programja között.

 

A fesztivál Magyarország legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitár eseménye, melyen a világ legkiválóbb gitárművészei lépnek föl, a jubileum alkalmából pedig számos színes program is várja az érdeklődőket.


A fesztivált Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző alapította 1999-ben. Ő maga több mint harminc országban lépett fel, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bartók Béla Művészeti Karának docenseként az ország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb klasszikus gitár közösségét fogja össze.


A fesztivál június 6-án lengyel gitáresttel kezdődik, melyen Marcin Kuzniar és Mateusz Kowalski koncerteznek. Másnaptól a rendezvényen résztvevő neves művészek tartanak mesterkurzusokat, valamint két napon át hangszer- és eszközkiállítás is látható a fesztivál helyszínén, az SZTE művészeti karának épületében.


Június 7-én előbb Csáki András és Girán Péter előadását hallgathatják meg az érdeklődők, majd a Duettek estje következik, melyen a portugál Project Windsbraut és az amerikai-spanyol Orphika Duo lép színpadra.


Június 8-án rendezik a 10. Szeged Altamira Nemzetközi Gitárversenyt, melyen a zeneművészeti szakgimnáziumok és felsőfokú zeneművészeti képzőintézmények növendékei mellett más formában gitárt tanuló diákok is részt vehetnek, sőt a pro kategóriában kormegkötés nélkül is megmérettethetik magukat az indulók. Este a Rosalli Gitárstúdió, valamint Mayer Attila előadása hallható, a fesztivál záró dzsessz és latin gálaestjének egyik fellépője Pusztai Antal lesz, aki az alapítás óta visszatérő szereplője a rendezvénynek, mellette pedig a Flamenco Sopianae látványos produkcióját élvezheti majd a közönség.


Fotó: Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál