dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Szűcs Judith: A széltoló

Szűcs Judith - A széltoló

off off off off off
Táncolj még!
Előadó: Szűcs Judith
Album: Táncolj még!
Megjelenés: 1978
Hossz: 3:27
Szövegírók: Frenreisz Károly
Szűcs Antal Gábor
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Hungaroton - Pepita
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 23, összesen 11800 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A széltoló

Egyedül éltem
És életem filmje csunya fekete-fehér lett.
Vártam, hogy jöjjön valaki végre,
Hogy filmemet újra színezze.
És jött Ő! Szava úgy muzsikált!
És jött Ő! Színes lett a világ!
De barátaim szóltak: Jutka jól vigyázz!

Ref: Széltoló, széltoló ez a srác,
Széltoló, tudja jól, hogy mit csinál!
Széltoló, széltoló ez a srác,
Széltoló, tudja jól, hogy odébb áll!

Elvitte szívem, elvette pénzem,
Pedig úgy hívott: Szerelmem!
Én mégis bíztam - úgy gondolatban
Hogy újra rendbe jön minden.
Felejsd el - jött az intő szó.
Felejtsd el - nem neked való
És én mindezt tudom, mégis szeretem a széltolót!
Sajnos tudom, mégis szeretem a széltolót!

Ref: Széltoló, széltoló..... 2X

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Novák Péter rendezte a Leander Szimfonik, Köteles Leander szimfonikus projektjének első videoklipjét

Az idén márciusi 3 telt házas budapesti és győri koncert után szeptemberben újabb 2 koncert kerül megrendezésre Debrecenben és Szolnokon.

 

Köteles Leander legismertebb szerzeményeinek Pejtsik Péter által készített nagyzenekari átiratait Leander Szimfonik néven jelenteti meg és mutatja be a nagyközönség előtt 2018 óta. Számos teltházas koncert és élő koncertkiadvány után idén március 15-én jelent meg a Leander Szimfonik „Savaria 2023” digitális EP illetve „Örökzöldek” CD, melyen 7 vadonatúj, 2023-ban rögzített stúdiófelvétel is szerepel,köztük a rajongók egyik nagy kedvencével, az „Örökzöld” című dallal,mely kiemelt fontosságú Leander karrierjében, így nem véletlen, hogy a Leander Kills aktuális turnéjának is ez adta a címét, és a Leander Szimfonik első videoklipje is erre a felvételre készült el.


Leander dalszövegek itt és itt.

 

Az „Örökzöld” videoklip megrendezésére Leander Novák Pétert kérte fel, akivel 2023-ban került közelebbi munkakapcsolatba az „István,a király 30” előadások kapcsán, melynek rendezője Novák Péter volt, Leander pedig Torda szerepében volt látható. Péter a dal meghallgatása után egy korábbi élményére asszociált rögtön: „A klip vizuális világának inspirációját egyszemélyes, természeti élményből merítettem; a házunk udvarán álló 22 erdeifenyő megmentéséért tett erőfeszítéseimből. Néhány éve, amikor szakembert hívtam a terepszemléhez, érdekes mód először nem a kertbe lépett be, inkább távolodott a kerítéstől. Kérdőre vontam, mit és miért tesz, mire csak annyit válaszolt, hogy “meg kell tudnom, hogyan működnek együtt”! Megdöbbentem, s még nagyobb kíváncsiság fogott el, hogy aztán jó néhány méterre a háztól már a magam szemével is lássam, milyen harmonikus eleganciával mozognak együtt az összeérő,szinte egymásba kapaszkodó lombkoronák! “Nem csak szinte” - vetette oda lazán a fickó, míg aztán megtudtam, hogy növényi szinten ez tudatos viselkedés, a törzsfejlődés következménye, az életben maradás vágyának okán.”

 

Péter így folytatta: 


„Leander dala erős líra, víziókkal teli irodalom, semmi esetre sem gondoltam, hogy valamiféle sztori,történetmesélés illene a költészetéhez. Annál inkább a metaforák és allegóriák képalkotói nyelve, ami Jancsótól Huszárikon át Bódy Gáborig határozta meg a magyar filmművészet legerősebb évtizedeit, s állt közelebb a képzőművészethez,mint a megszokott mozgóképes megoldásokhoz.”

 

Az „Örökzöld” klip megvalósításában a 4K Raiders csapata segédkezett, akik egy általuk meghirdetett pályázat keretén belül ajánlották fel Leandernek a lehetőséget, hogy saját eszközeikkel megvalósítják Novák Péter vízióját. A felvételek budapesti stúdiójukban, a hargitai fenyvesben, illetve egy székesfehérvári koncertteremben zajlottak, utóbbi helyszínen a Leander Kills rajongói is közreműködtek.

 

A rajongók szűnni nem akaró lelkesedésének és igényének eleget téve az idén márciusi három telt házas budapesti és győri koncert után 


2024. szeptember 25-én Debrecenben, a Kölcsey Központ Báltermében, míg szeptember 27-én Szolnokon, az Aba-Novák Agórában újabb két Leander Szimfonik koncert kerül megrendezésre


ahol Köteles Leander mellett a Szolnoki Szimfonikus Zenekart hallhatjuk majd, vezényel: Pejtsik Péter. A koncerten természetesen az „Örökzöld” is elhangzik majd.

 


 

A Leander Szimfonikról


A Leander Kills és az Amigod zenekarokból is ismert, Fonogram-díjas Köteles Leander harmincharmadik születésnapján – 2018. március 15-én - különleges ünnepi koncertet adott, ahol legjobb dalainak Pejtsik Péter által készített klasszikus zenei átiratait adta elő nagyzenekari kísérettel, valamint a nemzeti ünnep tiszteletére elénekelte a Hazám, hazám című áriát, és a koncert végén a Himnuszt. A nagy sikerre való tekintettel 2019. március 14-én a RaM Colosseum csodálatos termében új programmal állt ismét színpadra a Leander Szimfonik produkció, ismét telt ház előtt. 2020-ban, a harmadik évad előadására 3 nap alatt fogyott el az összes jegy. 2021-ben a Leander Szimfonik produkció Siófokra is eljutott. A 2022. március 15-i, MOMKultban adott előadásra 72 óra alatt fogytak el, és abban az évben Debrecenben és Szilvásszentmártonban is színpadra állt a különleges produkció, majd a budapesti BOK Csarnokban egy minden korábbinál nagyobb, látványosabb, új tételekkel kibővített előadással zárta az évadot. A 2023-as Erkel Színházas koncerten tovább bővült a Leander Szimfonik repertoárja az Örökzöld című művel. A 2024.március 15-re, a MOMKultba meghirdetett első idei koncertre 48 óra alatt elfogyott az összes jegy, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetett március 16-i újabb budapesti (RaM-ArT Színház) és március 27-i győri (Richter terem) koncertre is minden jegy elkelt.

 

Jegyek a debreceni és szolnoki koncertre: https://linktr.ee/leanderszimfonik

 


Fotók: Leander