dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Talabér Erzsébet dalszövegei
A csetneki csikós lent itat a Tiszán
Álmodj, még csacsi szív, tovább
Álmodó Tisza-part
Az estharang (Ez a föld az enyém)
Az igazi csak te voltál
Élt a Maros partján
Fecském, fecském
Hej aki a csókot sose kóstolta
Ki tudja hogy mért fáj a szív
Kis Duna-ág, nagy Duna-ág
Mandulafa, mandulafa
Messze mentél
Rózsafámon rózsabimbó
Sohasem kerestél...
Virágok közt jártunk
Hírek
Hírek

Őrült (jó) videóval jelentkezik a Dope Calypso

Végre valamiben Tilla, Puzsér és Lovasi is egyetértViszonylag ritka, hogy ennyi közéleti személyiség ugyanazon a véleményen van, azonban a Dope Calypso zenekar új klipjéről egyöntetűen állítják, hogy mindenkinek látnia kell.

 

A most megjelenő Killdozer videójának főhőse a Dope Calypso frontembere, Sarkadi Miklós, aki rendkívül sokoldalú szereplő - átlag alatti irodista csinovnyikból egy szempillantás alatt különlegesen férfias lovaggá tud átváltozni rendezői utasításra. 

Egyszer tojás képében jelenik meg, máskor trambulinon ugrálva kerget egy szívet, de augusztusban egy 30 kilogrammos páncélt hordani sem lehetett egy leányálom.


A kisfilmben természetesen a zenekar másik két tagja is szerephez jut, sőt, egy különleges, tüzet okádó boszorkány képében még Galambos Dorina is cameozik. 


A Szabó Áron rendezésében, a Lounge Group, a Dot creative és a 235 támogatásával készült kisfilm egészen egyedi módon nyúl az egzisztenciális válság témájához, és egy részét olyan filmekből merítették, mint a Brazil, a Hetedik pecsét, a Nehéz Istennek lenni és az Excalibur. 


A videót megjelenés előtt olyan közéleti személyiségek véleményezték, mint Tilla, aki szerint sokkal több művészet és eredeti energia van benne, mint a legtöbb magyar klipben; Puzsér Róbert, aki egyszerre tartja egzisztencialista és társadalomkritikus tartalomnak; Jakab Péter (Jazzékiel), aki szerint a zenekar meg sem érdemel egy ljó klipet; Horváth Oszkár (Önkényes Mérvadó), aki nyomokban a The Office (A hivatal) sorozatot és Meatloafot is felfedezni vélte benne, illetve  Lovasi András, aki egyenesen tökéletesnek nevezte az alkotást.

 

A dalt - ami Genser András produceri vezényletével készült - élőben is meghallgathatjuk december 30-án az Akvárium Klubban, ahol a zenekar ígérete szerint mindenki jól érezheti magát, főleg, aki velük egyetemben utálja a szilvesztert.


 

Tilla, Puzsér Róbert, Jakab Péter, Horváth Oszkár és Lovasi András véleménye 


 

 

Fotók: Dope Calypso hivatalos