dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Anonim MC: A Bódogságho'

Anonim MC - A Bódogságho'

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Anonim MC
Album: Keressük!
Szövegírók: Anonim MC
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'A Bódogságho'' dalszöveg ?
A szövegben a narrátor karizmatikus, de kissé cinikus személyiségét láthatjuk, aki a körülötte lévő emberek és a társadalom hátrányait és hibáit hozza elő. A narrátor emberi viselkedésről, boldogságról és a társadalmi elvárásokról beszél, arra buzdítva az embereket, hogy legyenek boldogok még a legnehezebb időkben is. Megfigyelései között szerepel egy részeg barát, egy nő, aki szexért cserébe pénzt fogad el, és az önmagukat különböző csoportokba soroló emberek. A narrátor a szöveg végére saját életét és zenei karrierjét is megvizsgálja, és arra a következtetésre jut, hogy függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak róla, ő továbbra is a saját útját járja. Az egész szöveg alatt végigvonul a Legyél boldog" refrén
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 8, összesen 61479 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A Bódogságho'

Mondd csak ráérsz pár perce, hát én többet nem is kérek.
Nem a rákos gyerekeknek gyűjtök még egy százast sem kérek,
Csak két percet(percet), hogy hadar gassak neked,
Hogy lássam milyen okos vagy, hogy mit rejt a szemed.
Nehogy levedd a kedvemért, jobb ha helyén marad,
Mert csak a butaságod látnám haver a nap szemcsid alatt.
Érzed a húgy szagot komám, csak kukkantsál el balra,
Épp a haverom pisálja fel a nevét a falra,
Yo-yo Józsefnek hívják, és már háromszor felírta,
A kalinka vodka kitart, bár én nem tudom, hogy bírja
Az a szakállas részeg, az az elmebeteg vandál,
Az a saját lányát dugta meg és most szabad lábon flangál.
Az a csaj, az a szőke, akinek kikandikál a tangája,
Lehet herpeszes a szája, de háromezerért bevállalna.
Itt mindig tart a majális, sörözz meg kolbászozzál,
Csak szedjed fel a földről, aztán jó étvágyat hozzá.
Hozzá' egy szalvétát, mert lekajáltad magad.
De látom, ott marad azért a vigyor a bajszod alatt.

Refr2x.:
Legyél boldog, még akkor is, ha sírni kell.
Vigyorogj egyedül, hogyha nincs kivel.
Legyél boldog még akkor is, ha nagyon fáj,
Legyél boldog még akkor is, ha nem muszáj.
Legyél boldog még akkor is, ha meghaltál,
Örülj annak is, ha semmit nem kaptál.
Legyél boldog még akkor is, ha nagyon fáj,
Legyél boldog még akkor is, ha nem muszáj.

Na vágjál pofán srác, hogyha jól esik neked,
Hogyha véresre versz, hát én akkor is több leszek, mint te (te, te).
Hiába is vérzek, neked évek kellenének, hogy legyen egy logikus érved,
Vagy egy mondatod, amiben kettőnél több szó van.
Rendben üssél csak tovább, jól van nem is szóltam.
Itt mindenki depressziós, vagy legalább részeg,
Pedig otthon vár Anyád, meg a családi fészek.
"Depis vagyok, öngyi leszek" gyújtsad magadra a házat,
Úgysem leszel soha több csak egy kis picsa, aki lázad.
Mézzel-mázzal kennek széjjel, hozzá szoktál a jobbhoz,
A kozmetikus után mehetsz a pszichológusodhoz.
Amikor az algopirineket szeded, vagy éppen felaprítod az ered,
Vagy a köteledet tekered akkor az arcodba nevetek.
Te gyerek, ejnye-bejnye, ezt azért nem kéne megtenned,
mert a pasid ott hagyott, de hát látom a könnycseppet a pici orcádon,
De hát te is félre kúrtál, ne az én vállamon sírj, inkább panaszkodj az Úrnál.
Legyél darkos, meg discos, meg sátánista,
Meg rocker, meg rapper, mondjuk bánnám is ha,(ha)
Nem lennél semmilyen vagy csak alteres,
Mert most én vagyok a bíró, te meg csak alperes.
Nevess, csak nevess én már megszoktam rég,
Hogy rajtam csak röhögni szoktak, de hát ez a szép

Refr2x.:
Legyél boldog, még akkor is, ha sírni kell.
Vigyorogj egyedül, hogyha nincs kivel.
Legyél boldog még akkor is, ha nagyon fáj,
Legyél boldog még akkor is, ha nem muszáj.
Legyél boldog még akkor is, ha meghaltál,
Örülj annak is, ha semmit nem kaptál.
Legyél boldog még akkor is, ha nagyon fáj,
Legyél boldog még akkor is, ha nem muszáj.

Azta-paszta srácok, hát én azt tapasztalom,
Hogy hasztalannak neveztek, hogy mi a fasznak nem hagyom.
Abba ezt a rappet, bárhogy próbálkozom nem jó,
Meg hogy csak úgy vagyok a föld alatt, mint a négyes metró.
A stílusom nem retró, meg nem disco, meg nem old-school
Nem lesz egy porosodó CD, amit nem veszel le a polcrú'.
Pimasz gyerek vagyok, aki téged a pulcsidig leizzaszt,
Ne nyávogjál nekem, vagy egyél bazdmeg wishkast.
Lehet nem imponál neked, ahogy én komponálok,
attól ne ítéljél már meg, ne mondd nekem, hol állok
A te listádon, ahol a 50 cent az első,
tudom nincs nekem, kigyúrt és sexy felső
Testem, csak vézna karom, meg egy tollam,
De ha neked ez számít, akkor szálljál is le rólam.
Amiket a lapjaimra írok, nem össze vissza firkák,
Látom bután nézel rám, te kis idióta tirpák.
De mikor felpörgetem a tempót, akkor téged a hideg kiver,
Tudod, csak azért mondom gyorsan, hogy csak az értse, aki figyel.

Refr4x.:
Legyél boldog, még akkor is, ha sírni kell.
Vigyorogj egyedül, hogyha nincs kivel.
Legyél boldog még akkor is, ha nagyon fáj,
Legyél boldog még akkor is, ha nem muszáj.
Legyél boldog még akkor is, ha meghaltál,
Örülj annak is, ha semmit nem kaptál.
Legyél boldog még akkor is, ha nagyon fáj,
Legyél boldog még akkor is, ha nem muszáj.


előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál