Előadó: | A.M.D |
---|---|
Album: | Túlélők |
Megjelenés: | 1995 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
Kiskovács Sovák Gábor (Cséb) Lőrincz Sándor Sík Endre Sóvák Gábor |
Lőrke Sikbandi Kiskovács |
|
Kiadó: | Fivinvest |
Stílus: | punk-metal, hardcore |
Címkék: | Keressük! |
Egy haverom volt ott,
De sajnos már nem láthatták Õt a helyszínelők
Ártatlan csecsemő ült a kocsijában,
S egy pillanattal később a gumikacsa rőtvörösre vált,
És messzire szállt.
És a légnyomás után már nincs mit tenni:
Tátongó kráter jelzi a múltat. Kezd! A hely!
A helyzet kezd túl forró lenni! Kezd! A hely!
A hétköznapok egyhangúsága:
Az órák lassan vánszorognak
Az álmosító forróságban
Aktív sejtjeid mégsem hagynak
Belülről küzdi az igazak harcát
És lassan télakot kéne venni
A helyzet kezd túl forró lenni!
Kezd! A hely! A helyzet kezd túl forró lenni!
Kezd! A hely! A helyzet kezd túl forró lenni!
Fogj hát fegyvert, de nézd a vétlen embert!
Túlerővel szemben már lehetetlen ellenállni
Mérlegelni kell, hogy a szarból mikor jó kiszállni.
Fogj hát fegyvert, de nézd a vétlen embert!
Túlerővel szemben már lehetetlen ellenállni
Keményen húzni az igát, és aztán te lehetsz a jópajtás
De munka végén sajnos túl sokat tudsz,
Jöhet az agymosás.
Átváltozott életterünkben a napok kezdtek összefolyni
Nappalokból éjszakává
A helyzet kezd túl forró lenni!
Túl sok már a beetetés, nem bírunk ennyit megenni.
Kiköpjük a maradékot.
A helyzet kezd túl forró lenni!
És ha élő karantén lett a testünk,
A végsőkig el kell menni,
Mert emberi roncs lesz belőlünk!
A helyzet kezd túl forró lenni!
Ha fölrúgod a szabályokat
és megpróbálsz élve maradni
Ellenszenves patkány leszel
A helyzet kezd túl forró lenni!
Teljes erődből védekezel
lehetetlen bármit megtenni
Megvétózzák a hatóságok
A helyzet kezd túl forró lenni!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál