Előadó: | Tárkányi Tamara |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
S. Nagy István |
Vargha Tamás |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Táncdal |
Címkék: | Keressük! |
Az elvesztett idő kertjébe vágyom
Az emlékek messzi útjait járom
Szomjúság kínoz, és rám tör az éhség
Nincs velem senki, csak maga a kétség
Völgyben vagyok, de a csúcsra érek én!
Megtalálom én az elvesztett időt!
Megtalálom én az elvesztett időt!
Zörgetek az álmok kapuján,
S elindulok vágyaim után!
Az elvesztett idő kertjébe mennék,
Az emlékek édes vízéből innék,
Megsápadt arccal és elfáradt testtel
Elmennék én, hova nem jutott ember
Völgyben vagyok, de a csúcsra érek én!
Megtalálom én az elvesztett időt!
Megtalálom én az elvesztett időt!
Zörgetek az álmok kapuján
S elindulok vágyaim után!
Megtalálom én az elvesztett időt!
Megtalálom én az elvesztett időt!
Zörgetek az álmok kapuján
S elindulok vágyaim után!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál