Előadó: | Márkus László |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
G. Dénes György (Zsüti) |
Irving Berlin |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Swing |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Szívem, csacska szívem,
tőled vár a földön minden minden jó,
S adsz egy búcsúcsókot és egy búcsúszót,
bár egy csók kevés, de mégis: csók az csók.
Szívem, fájó szívem,
rám a hálót úgy kidobtad, mint egy pók,
néha csábítóan kínálsz kóstolót,
bár egy csók kevés, de mégis: csók az csók.
Néha táncolunk, az mámor,
rám símul az arcocskád,
hozzám oly közel van, túl közel,
kis kármin-rúzsos szád.
Fenn a csillár álomfelhő,
tán a mennyben járunk fenn,
annál fájdalmasabb bökkenő
ukk-mukk-fukk hirtelen.
Búcsúzol, már újból búcsúzol,
más vár rád, jól tudom,
nem kérem számon.
Szívem, fájó szívem,
tőled vár a földön így is minden jó,
S adsz egy búcsúcsókot, csak mint búcsúszót,
bár egy csók kevés, de mégis: csók az csók.
SOLO - interlude
Fenn a csillár álomfelhő,
tán a mennyben járunk fenn,
annál fájdalmasabb bökkenő
ukk-mukk-fukk hirtelen.
Búcsúzol, már újból búcsúzol,
más vár rád, jól tudom,
hát nem kérem számon.
Szívem, fájó szívem,
tőled vár a földön így is minden jó,
S adsz egy búcsúcsókot, csak mint búcsúszót,
bár egy csók kevés, de mégis: csók az csók.
Szívem, fájó szívem,
bár egy csók kevés, de mégis: csók az csók.
Szívem, fájó szívem,
bár egy csók kevés, de mégis: csók az csók.
Csók az csók.Csók az csók.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál