Előadó: | Márkus László |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Bradányi Iván |
Richard M. Sherman Sherman Robert B |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | keringő |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Száll a korom, száll a korom, ez mégse rossz,
egy kéményseprő mindig szerencsét hoz.
Száll a korom, száll a korom, száll szerteszét,
de kit érdekel, hogyha kormos az ég?
Csak nevess felém, és jó szerencsét!
Mondják, az élet egy létra csupán,
s én itt állok mindig a felső fokán.
És ne higgye senki, hogy bolond s botor,
ki egész nap kémények mélyén kotor.
Száll a korom, száll a korom, ez mégse rossz,
egy kéményseprő mindig szerencsét hoz.
Száll a korom, száll a korom, száll szerteszét,
de kit érdekel, hogyha kormos az ég?
Csak nevess felém, és jó szerencsét!
A háztetők között csak füstfelhő száll,
de úgy élek én ott fönn, mint egy király.
Bár tetőtől talpig oly piszkos vagyok,
a szénpor itt rajtam, mint gyémánt ragyog.
A háztetők világa pompás világ,
ezt régóta tudják az összes cicák.
Hol elbújt a nap, hol örök az éj,
hol bújócskát játszik az árnyék s a fény.
Megtalálsz engem, ott élek én.
Száll a korom, száll a korom, ez mégse rossz,
egy kéményseprő mindig szerencsét hoz.
Táncolva járok a ház tetején,
csókokat dobnak a lányok felém.
Száll a korom, hadd szálljon, mit bánom én!
Száll a korom, hadd szálljon, mit bánom én!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál