Előadó: | No Thanx |
---|---|
Album: | Egy másik nemzedék |
Megjelenés: | 2007 |
Hossz: | 3:13 |
Szövegírók: |
Kotsy Krisztina Csánk Péter |
Horváth Zsolt (No Thanx) Németh Zoltán |
|
Kiadó: | EMI |
Stílus: | pop rock |
Címkék: | Keressük! |
Érkeztünk őszintének,
egyenes volt minden szó.
Hamar átformált az élet,
élt bennünk a jó.
Más úton mást ígértek.
Egyedül elindultál.
Álmodból ők is kértek,
élni így tanultál.
Holnap még újra éled:
száz útra hajt a véred!
MINDEN NAP ÚJ A KEZDET
- TAVASZ A TÉL UTÁN -
ENGEDD, HOGY ÚTRA KELJEK,
HISZ EZ MARADT CSUPÁN…
MINDEN NAP ÚJ A KEZDET
- A TÉL UTÁN TAVASZ -
FÁJ AZ, HOGY MESSZE JÁROK,
S TE ÖRÖKRE ITT MARADSZ.
Múltunkban nincs ígéret.
Betemet, ha benne élsz!
Pillanatban mérd az évet,
messzebb csak így érsz!
Nézz rám! Titokban félek,
eltűnik minden dal.
Mégis utamra lépek:
a kezdet hófehér fal.
Rajzolj rá színes képet!
Kísér a holnap téged…
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál