dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Gruppen Family: Mellgyúrás

Gruppen Family - Mellgyúrás

off off off off off
Album: nincs kép
Megtekintve: Ma 1, összesen 4639 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Mellgyúrás

Ref.:
Mellgyúrás,bugyiba matatás
Ez lesz a folytatás. Jobb mint a lábrúgás
Mellgyúrás,bugyiba matatás
Ez lesz a folytatás. Jobb mint a lórúgás

Eckü:
A női nem jeles képviselői szeretik
Vagyis hát hogyha tehetik
Kényeztetik magukat
Idom,vonulat,domborzati mutató
Sátor állító,tapogatni csuda jó
Forró ajkak,tűzbe hoz a látvány
Ketté megyek a finom csajok láttán
Hátra fordítasz,már hasra tesz
Magyar kukkold a Banglades-i tangalest
Gyere menjünk rá a táncra
Beleásítanék a dekoltázsba
Ne gondolj másra
Csak a folytatásra
Hallgatásra friss vagyok
Mint egy túrós táska
Sámson jól tudott pitizni
Nincs is annál jobb mint a kezem összecicizni
Azt megyünk lejjebb,izgatási kényszer
A gyurodalom doktoroktól mindig duplán mész el

Mellgyúrás,bugyiba matatás
Ez lesz a folytatás. Jobb mint a lábrúgás
Mellgyúrás,bugyiba matatás
Ez lesz a folytatás. Jobb mint a lórúgás

Siska:
Én kajak úgy cuppanok a csecsre,mint egy csecsemő
Kujon falánk csecsevő,arca cuki,csecse bő
Látom csecse ő,cici jól kidobva
Izgató a lökhárító ha a kis blúz kigombolva
Én már a szememmel felfalom a gádzsit
Csak engedjétek közelebb a jóhoz Siska bácsit
Teremtő velem nem volt sóher
Úgy lököm a dumát neked baba,mint a Fábry showder
Gruppenbe valók a vadcsajok
A kezemet figyeld mint Rodolfonak,mert csalok
Estétől reggelig babázunk
A Gruppen a felsőhatár de mi még ráduplázunk
Kamázzuk a nőket,ezért csak róluk pofázunk
Robbantjuk a bankot,és mindenkit lenullázunk
Jah estétől reggelig babázunk
Robbantjuk a bankot,és mindenkit lenullázunk

(3 x)
Mellgyúrás,bugyiba matatás
Ez lesz a folytatás. Jobb mint a lábrúgás
Mellgyúrás,bugyiba matatás
Ez lesz a folytatás. Jobb mint a lórúgás

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

PIM70: A tárgyak társasága – írók gyűjteményei a Petőfi Irodalmi Múzeumban Jókai Mór sétapálcáitól Lázár Ervin nyakkendőgyűjteményéig


Mit gyűjtöttek a magyar írók a 19. században, a múlt századfordulón, az 1970-es években, és mit gyűjtenek ma? Mi került be mindezekből a Petőfi Irodalmi Múzeumba?


A PIM legújabb kiállítása, A tárgyak társasága – Írók gyűjteményei az írók gyűjtőszenvedélyét járja körül Jókaitól Lázár Ervinig, ezenkívül megszólaltat nyolc kortárs írót, és magát a múzeumot is a gyűjtő szerepében mutatja be, méghozzá egy kiemelt gyűjteményén, az írógépeken keresztül.


A tárlat a PIM alapításának 70. évfordulóját ünneplő gyűjteményalapú kiállítássorozat második állomása. Az első része, A halandóság törékeny arcai című íróportré-kiállítás már látogatható.




A tárgyak társasága három nézőpontból közelíti meg a gyűjtés fogalmát. A PIM által őrzött írói gyűjteményeket hat tematikus műtárgycsoportba rendezve mutatja be a kiállítás, a csoportok között olyan hívószavak segítik az eligazodást, amelyek utalnak a gyűjtésben megmutatkozó általános emberi motívumokra, ugyanakkor rámutatnak a gyűjtemények egyedi sajátosságaira, a gyűjtő életében játszott meghatározó szerepére is. Az írók tárgyai mellett az érdeklődők abba is bepillantást nyerhetnek, hogy a szépirodalmi szövegekben hogyan jelenik meg a gyűjtőszenvedély.




A kiállításon megtekinthető többek között Lázár Ervin nyakkendőgyűjteménye, néhány festmény Ady Endre és Csinszka egykori Veres Pálné utcai lakásából, továbbá helyet kaptak Tamási Áron szivarosdobozai, Gyurkovics Tibor különböző országokban vásárolt kalapjai, Karinthy Ferenc leányfalusi házának egyik ajtaja neves személyiségek aláírásaival, valamint Tandori Dezső játék medvéi is. A tárlat legkorábbi tárgyai Jókai Mór kagyló- és csigagyűjteményéből, illetve botgyűjteményéből származnak.




A kiállítás második rétegeként a látogatók nyolc kortárs író gyűjteményébe is betekinthetnek: Bartis Attila, Kukorelly Endre, Márton László, Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Ugron Zsolna és Várady Szabolcs mesélnek tárgyi környezetükről, a tárgyakhoz való viszonyukról, gyűjteményeik és írásaik találkozási pontjairól.


A kiállítás legbelső terében a múzeum maga is mint gyűjtő kerül bemutatásra, méghozzá egy kiemelt gyűjteményével, az írógépekkel. Az írógép szimbolikus tárgyként az író és az elkészült mű között áll, közvetítő szerepben részese a mű keletkezésének. Látható Babits Mihály 1945-ben bombatalálatot ért írógépe is, amelyen életművének legjelentősebb részét írta.


Az írók gyűjteményei jól tükrözik birtokosuk személyiségét, szokásait, kapcsolatait, sőt emlékeit, vágyait, de szólhatnak akár műveinek világáról is. A szépirodalmi szövegekben a gyűjtés témája hangsúlyosan jelen van: kirajzolódnak bennük a gyűjtők különböző típusai, illetve olyan gyűjtemények, amelyeknek csak a képzelet szab határt. Az írók tárgyai eleve különleges aurával bírnak, s ezek között gyűjteményeik darabjai még inkább kitüntetett helyet foglalnak el. A kiállítás az író belső világának rejtettebb, kíváncsiságról, játékosságról, szenvedélyről árulkodó zugába ad betekintést.




A PIM gyűjteményében közel 4500 relikvia található, amelynek többsége hétköznapi tárgy, jelentőségük abban áll, hogy szorosan kötődnek az irodalom szereplőihez, egykor személyes környezetük részét képezték. Az író tulajdonában a tömegtermékek egyedi tárgyakká, a múzeumban hétköznapi tárgyakból relikviákká, kultikus értékű műtárgyakká válnak. Ez a metamorfózis a kiállítótérben folytatódik tovább, ahol eredeti kontextusuktól és rendeltetésüktől megfosztva, addig nem létező összefüggések rendszerébe kerülnek, új jelentéstartalmakkal gazdagodnak.


A kiállítás 2024. december 15-ig tekinthető meg.


A kiállítás kurátora: Zeke Zsuzsanna muzeológus, PIM

Grafikai tervezés: Csuport Andrea

Látványterv: H. Kocsis Annamária, PIM


Fotók: PIM