dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Punnany Massif: Nincsen Zsé

Punnany Massif - Nincsen Zsé

off off off off off
ShenKick
Előadó: Punnany Massif
Album: ShenKick
Megjelenés: 2010
Hossz: 5:10
Szövegírók: Farkas Roland Sándor
Felcser Máté
Meszes Balázs
Piszkár Bálint Antal
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: AM I PM Music
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Nincsen Zsé' dalszöveg ?
Ez a szöveg a pénztől való függetlenség fontosságát, a személyes stílus jelentőségét és az önazonosság őrzését emeli ki. A szószedet a pénz hiányát és a szerénységet ünnepli, hangsúlyozva, hogy az igazi érték nem a pénzben, hanem a személyes tartásban és a belső értékekben rejlik. A következetes mondanivaló a pénz helyett a személyiség és a stílus jelentőségére helyezi a hangsúlyt. Az önazonosság megőrzése fontos, függetlenül attól, hogy van-e pénzünk vagy sem. A szöveg végső soron arra ösztönöz, hogy éljünk önmagunknak, ne a pénznek, és hagyjuk, hogy saját értékeink és stílusunk adjon irányt az életünknek.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 2, összesen 57554 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Nincsen Zsé

Legyél te is velünk együtt number one, ha van stílusod a némbered is ingyen van...

Nagy levegő, mint a libidó, ettől nedves a lepedő,
akkor jó, ha nem a pénzért, hanem tényleg érted eped ő.
A zseton zsötemmel vigyáz, mert érzéketlen temető,
aki csak a papírért teper, azt nem nyugtatja a heverő.
A busz, amin közlekedsz, lehet, hogy épp szar ruszki,
de ha te benne vagy üres zsebbel is érezd, úgy ragyog, mint a Swarowsky.
Istennek legyen Holla!, hogy pénz nélkül is áll a...
Addig nem kerülünk mi viszályba, míg meg nem jön a vízszámla.
Van egy haverom Ottó, elitta agyát a lottó,
lett neki nagy ház, autó, de ő azóta ortó.
Megváltozik a miliő, ha képbe kerül pár millió,
a bling-bling nekünk tré, de az ingyen dili jó.
Minket nem hajtanak a bankók, megmaradunk örök punkok,
nincs az a roppant ok, tudod, amiért bankot robbantok.
Se ki, se be, üres a dzseki zsebe,
kösz, voltam, vagyok, meg is leszek, nem kell, hogy segítsetek.
Ugyanaz a börtön kinn hidd el, mint a börtönben,
azért della nélkül is érezheted jól magad a bőrödben.

Legyél te is velünk együtt number one, ha van stílusod a némbered is ingyen van

Refrén:
Se ki, se be, üres a dzseki zsebe,
kösz, vagyok, meg is leszek,
nem kell, hogy segítsetek.

Nincsen lé, nem nagy tré, nincsen zsé, ez van
nincsen lé, nem nagy tré, nincsen zsé, ez van hééé...

A hangom, a rangom tartom pardon - nem eladó!
A kedvem, a lelkem, a nemem a szlengem - nem eladó!

Zsebedben no monetta, cash, semmi féle csekk-tömb,
mégis olyan sokoldalú vagy haverom, hogy az itt már majdnem gömb,
hiszen attól még lehetsz még te is spirituális
hogy sikít rólad, hogy nincsen lé, és hiányos a tudás is.
Na de Vica ma csak vice, na, légyszi ne macerálj,
cigiből is Viceroy lesz, mellé jassz vakeráj, 'aiiight!
'Nincsen lé', ne vedd magadra, hogy minden tré,
nem leszel az, aki pimpben fake, simán csak ingyen él 'Hey!'
(engem ne lincseljé'!)
Heti hétszer nem tusolok, mer' az nekem túl steril,
nem derogál a szag, a szőr, poshadt szagú vagyok, de real.
Nincsen guard csak chill, ez a legjobb deal, hogy kibírd,
új nap újat követ, lehetőség egy tucat, csak akarat,
az élet majd újat mutat,
hogy ha valami nem megy, az büdös, minek a feszkó,
ami nem jó az erőltetett béklyó.
Itt a szép szó: tedd, amitől szabadon élsz, így frankóvá válsz,
adu-ász, ne parázz, mert benned van a tehetség, csak figyelj,
ha időt szánsz rá, az biztos siker, csak tedd azt, amit kell.
Átléphetsz más akaratán, majd követ a karaván,
ha a kiállásod fess és karakán,
de ha csak szórod a lét, akkor bizony kint Dubaiban dobáld.
Én lennék inkább elő legenda without gempa,
így figyeld a Punnany bácsit: always low budget!

Négy csíkos az Adidas? Kit érdekel?
Restiben kajolgatsz? Mit érdekel?
Parfümöd kamu olasz? Kit érdekel?
Legalább nem vereted magadat a villantós férgekkel!

Refrén

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál