Előadó: | Csongrádi Kata |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
S. Nagy István Vangelis |
Vangelis |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Himnusz |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Jöttem én a semmiből,
Tétován az árny felől,
Nem várták, hogy érkezem,
Nem tudták, hogy létezem.
Jöttem én a semmiből,
Nem várt rám a Kék Öböl,
Porszem volt az életem,
Egyszerű és színtelen.
Jöttem én a semmiből,
Nem tudtam még semmiről.
Jöttem én a semmiből,
Féltem én mindenkitől,
Nem tudtam, hogy mit lehet,
Azt hittem, hogy elveszek.
Jöttem én a semmiből,
Hol a fény nem tündököl,
Jöttem én és itt vagyok,
Most tudom, hogy mért vagyok.
Jöttem én a semmiből,
Nem várt rám a Kék Öböl,
Te vártál, hogy megsegíts,
Te vártál, hogy felrepíts.
Jöttem én a semmiből,
Hol a fény nem tündököl,
Most tudom, hogy létezem,
Most tudom, mert vagy nekem.
És ha én elbúcsúzom,
Lelkemet neked hagyom,
Mindenem neked hagyom.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál