Előadó: | Ákos Stefi |
---|---|
Album: | Négy dal a „Minden jegy elkelt” c. rádióoperettből |
Megjelenés: | 1959 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
Kristóf Károly |
Gyöngy Pál |
|
Kiadó: | Qualiton |
Stílus: | Rumba |
Címkék: | Keressük! |
Hogyha rólam, édesem, minden érdekest tudnál,
volnék épp oly ismerős, mint e rumba itt lesz.
Akkor engem, angyalom, máris éktelen unnál,
szólhat bármi csábító, bármi izgató dzsessz.
Türelem a fő ugyebár, feleletet erre ne várj,
ha az oka érdekel, úgyis a válaszom egyszerű:
csak, csak, csak.
De ha neked ez nem elég, feleletem ennyi se még.
aki fecseg, az beszeszelt és részeg, akár a
csap, csap, csap.
Hogyha rólam, édesem, minden érdekest tudnál,
volnék épp oly ismerős, mint e rumba itt lett.
Akkor biztos, angyalom, már hiába is futnál,
végül ez a veszted, el is veszted a fejed.
Hogyha rólam, édesem, minden érdekest tudnál,
volnék épp oly ismerős, mint e rumba itt lesz.
Akkor engem, angyalom, máris éktelen unnál,
szólhat bármi csábító, bármi izgató dzsessz.
Türelem a fő ugyebár, feleletet erre ne várj,
ha az oka érdekel, úgyis a válaszom egyszerű:
csak, csak, csak.
De ha neked ez nem elég, feleletem ennyi se még.
aki fecseg, az beszeszelt és részeg, akár a
csap, csap, csap.
Hogyha rólam, édesem, minden érdekest tudnál,
volnék épp oly ismerős, mint e rumba itt lett.
Akkor biztos, angyalom, már hiába is futnál,
végül ez a veszted, el is veszted a fejed.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál