dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Gyöngyvér: Égboltnak Óceánt

Gyöngyvér - Égboltnak Óceánt

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Gyöngyvér
Album: Keressük!
Szövegírók: Mazán Attila
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 6, összesen 9865 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Égboltnak Óceánt

Varázsod hűvös szélt fúj
Szememben könny kísért
Hisz fáj, hogy érintésem nem érhet el
Tán világod nem vár reám

Ott álltam, sötét képzelet pokla mélyén
Néma magányom rejtekén
S nem hittem szívem ismét él
Negédes lidércem szertekél

Úgy sír a szenvedély vágy
Bús virágom színt talált
Hisz oly csodás érzés
Lopott pillantást vetni rád

Ott álltam, sötét képzelet pokla mélyén
Néma magányom rejtekén
S nem hittem szívem ismét él
Negédes lidércem szertekél

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

1Kárpát-medence Fesztivál a Petőfi Kulturális Ügynökség társszervezésében

A június 3. és 5. közötti 1Kárpát-medence Fesztivál idén is a magyar kultúra sokszínűségét ünnepli a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, az esemény társszervezője ebben az évben is a Petőfi Kulturális Ügynökség.

 

„Mi, magyarok, június 4-én forduljunk egymás felé énekben, mosolyban, békében! Hisz úgy szeretnénk néha felmutatni, hogy tartozunk valakihez! Egymáshoz! Mi, magyarok.“ – vallja Szarka Tamás, aki a fesztivál programja keretében ezen a napon az A38 Hajóról énekli Kézfogás című dalát több ezer magyarral közösen Kárpát-medence-szerte.

 

A fesztiválon az eddigi évek hagyományát folytatva június 3. és 5. között számos hazai és külhoni produkció is áll az A38 Hajó színpadaira.

 

Június 3.

A Hét Hat Club zenekar június 3-án mutatja be a budapesti underground szcénában gyökerező hangzásvilágát. Az együttes tagjai nemzetközi utcazenészek, akik bejárták a világot, és különböző hangzásukhoz ritmusokat, stíluselemeket gyűjtöttek össze, hogy modern formában elevenítsék fel a magyar és kárpát-balkáni népdalokat. Zenéjük a 80-as és 90-es évek balkáni roma, török, erdélyi népzenéjéből, valamint a jazz, hip-hop és latin kultúrából merít, stílusukat gyakran gyp-hop, maneleton és turbo folk jazz néven emlegetik.

Az estéhez csatlakozik még a szabadkai zenészekből álló ContraBayando is, akik klasszikus francia sanzonokat, 20. század eleji jazzt, tangót, rumbát, bossa novát és csipetnyi etnót játszanak. Az együttes harmonikából, nagybőgőből és dobokból áll.

Program itt.

 

 

Június 4.

Június 4-én 11:00 órakor Szarka Tamás Kossuth-díjas és Petőfi Zenei Díjas előadóművész, Kézfogás című szerzeményét énekli el délelőtt a tetőteraszon. A dalt a nemzeti összetartozás himnuszaként emlegetik, 2019 óta pedig minden évben több ezren adják elő együtt, egy időben a Kárpát-medencében. Idén Szarka Tamás az A38-ról csatlakozik ahhoz a sok száz intézményhez és több tízezer gyerekhez, akik ugyanebben az időben a saját településükön éneklik a Kézfogást.

Program itt.

 

 

Az énekes az este folyamán zenekarával átköltözik a Hajó koncerttermébe, hogy a múltból és hagyományokból merítő egyedi hangzásával, párosítva azt az irodalmi értékű szövegvilággal, igazi zenei kavalkádot varázsoljon.

Program itt.

 

 

Június 5.

Június 5-én az A38 Hajó koncertteremében lép fel zenekarával a világ egyik legjobb jazz és világzenei szaxofonosa, Boris Kovač, aki már számos legendás koncertet adott Budapesten különböző formációival a kortárs jazztől az "utolsó balkán tangó" apokaliptikus világzenei kavalkádján át a szólókoncertig, ezúttal új, Boris Kovač Ritual Nova Trio névre keresztelt zenei projektjét mutatja be.

Program itt.

 

Ezzel párhuzamosan az A38 tetőteraszán is élvezhetjük majd a programokat. Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll szeretete. Az alapvetően fúziós zenéjükben fontos szerepet tölt be a magyar népzene, a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove elemek.

Program itt.

 

A fesztivál programjában a HØT SPØT DJ-k is helyet kapnak, köztük NVADRZ és a Kicklords duó. NVADRZ, a dubstep zenéivel ismertté vált szlovén producer olyan neves amerikai művészekkel dolgozott együtt, mint Control Freak, Ray Volpe, BLVK SHEEP és Crankdat. Zenéi a Steve Aoki által vezetett Dim Mak Records és Kayzo Welcome Records kiadójánál is megjelentek. A Kicklords duó magyar és szerb DJ páros, akik lendületes és dinamikus előadásukkal mozgatják majd meg az orrteraszt.

Program itt.

 

Fotó: Petőfi Kulturális Ügynökség