/Eckü/
Hirtelen beborul az ég, mikor indulnod kell a dolgodra
Vigyázz nézzé? hátra ki lehet a nyomodba
Villámok cikáznak, alig látsz a furcsa ködben
Bevallani nehéz de itt van valami a levegőben
Terjed a dögszag, rikácsoló hangokat kántálnak
Ismeretlen rémek, te meg elveszted a lámpádat
Szempárok figyelik a mozgásodat hajrá
Érzed a vesztedet csak légyszi benne szarjá?
Majd elesel, többen megragadják a kezedet
Meglátod a fényt, mindenütt bűzös állattetemek
Levágják a csuklód, üvöltesz, még ordítsál
Szökni próbálsz, habár nem megy, de még élsz
Arcodba spriccel a vér, ez a tiéd
Nyakadon a fognyomok ez méreg mindjá? véged
Több túlvilági lény kezd a beledből falatozni
Úgy döglesz meg hogy közbe? fel se tudod fogni
Mi történt veled valójában ember?.
Refrén /4x/
Lefekvés előtt néha gondolj erre olykor
De ne vedd túl komolyan me? akkor betalál a horror
/Thoma/
Nyílik a boncolási jegyzőkönyv vérrel írott lapok,
Éjszakai műszak indul oszladozó hullákból facsarva szagot.
Kemény bűzzel áraszt el munkához látok,
Itt egy kéz ott meg egy láb a darálóba vágjuk.
Tömény zamatában serceg megroppannak az ujjpercek,
Halkan távoznak a földi maradványból szervek.
Hol-mi véres neked látvány, boncolásom késsel szabdallak,
Töretlen erővel ürítem ki a tartalmad.
Nyitva a húsbolt tepsiben fekszenek népek,
később kutyák elé vetnek szívetekből csemegéznek.
Emésztőgödörből kimert belsőségek csöpögnek,
Majd elfogyasztás után a vendégek jókat böfögnek!
Fantáziálhatunk villanyoltás után,
Ágyba bújunk félelmünknek legmagasabb létrafokán.
Kínos a szitu minden darabkád egy befőtt,
Mi csak élő húsba harapunk lefekvés előtt!
Refrén /4x/
Lefekvés előtt néha gondolj erre olykor
De ne vedd túl komolyan me? akkor betalál a horror
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál