dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Steelage dalszövegei
Fej vagy Írás
Napszúrás
Sokszor láttam
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Kaposfest - Világhírű művészeket várnak Kaposvárra

Komolyzenei hangversenyeknek a világ élvonalába tartozó szólistái lépnek fel a Kaposfesten, amelyet augusztus 12. és 18. között tartanak Kaposváron.


Magyarország egyik legjelentősebb, immár tizenötödik alkalommal megrendezendő komolyzenei eseményének vendége lesz a Latin Grammy-díjra jelölt Edith Pena zongoraművész, a formabontó párizsi zongoravirtuóz, zeneszerző Lucas Debargue és a népszerű hegedűművész-tanár Kirill Troussov.


Visszatér a fesztiválra a kimagasló zenei érzékenységgel, technikai perfekcionizmussal jellemezhető Alexei Volodin, továbbá a világjáró hegedűs, Alexandra Conunova, akit generációjának egyik legtehetségesebb hegedűseként említ a média.


A magyar zenei élet élvonalából Várdai István cselló- és Baráti Kristóf hegedűművész mellett fellép a Junior Prima díjas Pusker Júlia, Fejérvári Zoltán, a bázeli Zeneművészeti Főiskola professzora, Kristóf Réka szoprán és Szűcs Máté brácsaművész is.


Sárközy Lajos a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistájaként áll színpadra és bemutatja legújabb kvartettjét is.


A szervezők kitértek arra, hogy a fiatal generációt a világhírnév előszobájában lévő kínai csellista, Li La, a Junior Prima díjas Magyar Valentin, Hartmann Domonkos, Abouzahra Amira, valamint hat fiatal norvég művész képviseli.


A fellépők a világ leghíresebb hangszerészmesterei - Stradivari, Guadagnini, Guarneri - vonóshangszereit szólaltatják meg, amelyeket egy külön előadás keretében be is mutatnak a hallgatóságnak.


A művészek a legnagyobb szerzők kamarazenei remekművei mellett hagyományosan zeneirodalmi ritkaságokat is előadnak a fesztivál koncertjein.


A rendezvény fő helyszíne a Szivárvány Kultúrpalota lesz, de lesznek programok a város közterein és belvárosi templomokban is, a látogatókat a kamarazenei hangversenyeken kívül számos kísérő rendezvényen várják.


A Kaposfest házigazdája Bősze Ádám zenetörténész, aki több önálló programmal is jelentkezik a fesztiválon.


"Büszkék és hálásak vagyunk, hogy a fesztivál az elmúlt tizenöt évben jelentős nemzetközi sikereket ért el, ennek egyik jele, hogy a magyar kiválóságok mellett külföldi előadók is nagy számban tisztelnek meg minket a részvételükkel és jelentkeznek a fesztiválra" - mondta Hornyák Balázs, a Kaposfest igazgatója.

Hornyák Balázs hangsúlyozta, hogy minden évben a fejlődésre törekednek, a művészeti programok tervezését 2024-től egy évente megújuló nemzetközi testület végzi, tagjai a korábbi fesztiválok fellépői, ismert és elismert művészek, zenei szakemberek lesznek, a grémium szakmai irányítását Várdai István látja el.

A részletes program és a fellépők névsora a kaposfest.com oldalon érhető el.


Fotó: illusztráció/Freepik