dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Omega: Fancy Jeep

Omega - Fancy Jeep

off off off off off
Omega III. (CD)
Előadó: Omega
Album: Omega III. (CD)
Megjelenés: 1991
Hossz: 3:49
Szövegírók: Sülyi Péter
Molnár György
Kóbor János
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Bellaphon
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 10, összesen 4383 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Fancy Jeep

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

PIM KertLabor: egész nyáron át tartó fesztivál kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében

Egész nyáron át tartó fesztivállal tesz kísérletet a Petőfi Irodalmi Múzeum arra, hogy kihozza a múzeumot a szabadba. A PIM KertLabor fesztivál keretében workshopokkal, kertkoncertekkel, összművészeti programokkal, felolvasószínházzal várják a múzeumlátogatókat a PIM Károlyi-kerttel egybenyitott udvarán júniustól egészen szeptemberig.

 



A nyári fesztivál programjai új, izgalmas megközelítéssel nyúlnak a múzeum kiállításaihoz, illetve az irodalomhoz. A MUSE Set programsorozatban olyan experimentális zenei produkciókra számíthatnak a résztvevők, amelyeket a PIM aktuális kiállításai inspiráltak és szoros együttműködésben készülnek a kiállítások kurátoraival és a múzeum rendezvényszervezőivel. 


Elsőként július 11-én Az álom vége? - klímaváltozás Az ember tragédiájában és ma című kiállításhoz kapcsolódva a Bélaműhely közösségi zenélésére kerül sor újrahasznosított tárgyakból készült hangszerekkel. A Tragédia Trendsetting egy egyszeri kísérlet lesz Madách Imre Az ember tragédiája című művével való kapcsolódásra a ritmus és a zene segítségével. Szeptember 12-én pedig a Mulató Aztékokból és a Slow Village-ből ismert Tink lép fel az állandó Petőfi-kiállítás által ihletett produkciójával a PIM kerti színpadán.



 

A legkisebb múzeumlátogató korosztályra is gondolva a MUSE Set Junior során a Mothers Back formáció tart interaktív bábelőadást Doboz utca 1. címmel. A nyár folyamán két alkalommal, július 9-én és augusztus 6-án 10 órától látható előadás elsősorban a 3-6 év közöttieket szólítja meg.



 

A Károlyi-kert zárása után a meditatív, befelé forduló programoké lesz a főszerep: a kertbagoly sorozat keretében tematikus ritmikus, pszichedelikus felolvasásokra várják az érdeklődőket. A Regős Simon rendezésében megvalósuló est egy színész és egy zenész bevonásával hagyja, hogy a zeneiség és az irodalom zsigeri hatása érvényesüljön. Az első alkalom június 13-án lesz, ahol Weöres Sándor szövegein keresztül egy belső utazásra indulhatnak el a résztvevők a fák lombjai és a csillagos ég alatt.



 

Július 6-án Dömötör András felolvasószínházi előadásában a nagy regényíróként ismert Jókainak a szabadságharc után keletkezett novelláit dolgozza fel. Ezek a szövegek nagy népszerűséget hoztak az írónak, vigaszt és útmutatást adtak az olvasóknak. Rövid történeteiben a történelem az események hátterében húzódik meg, előtérbe az egyes emberi sorsok kerülnek, ezáltal novellái fontos szerepet játszottak a kollektív trauma feldolgozásában.

 

A Rejtő szabadon – udvari bolondságok nyári sorozatban három alkalommal kerül terítékre az 1930-as évek népszerű szerzőjének írásművészete. A közismert, bekezdésnyi szállóigévé nemesedett P. Howard-szövegeken túl („Uram, a késemért jöttem!”) Rejtő írói munkásságának kevéssé ismert gondolataival idézik fel jellegzetes humorú szellemét. A nézők július 18-án, augusztus 15-én és szeptember 5-én ízelítőt kaphatnak ponyvaregény-paródiáiból, kisregényeiből és személyes leveleiből. A felvezető kommentárokat és a felolvasást korabeli film- és zenei betétek színesítik (fekete-fehérben), közreműködik Valcz Péter színművész és Thuróczy Gergely irodalmi muzeológus. „Belépés díjtalan! Kilépés bizonytalan!”


A Petőfi Kulturális Ügynökséggel közös Petőfi Színpad X PIM különleges kertkoncertekkel várja az érdeklődőket. Június 5-én 17:00 órakor a Magashegyi Underground duó - Bocskor Bíborka és Toldi Miklós lépnek színpadra. Az énekes és producer multiinstrumentalista párosa a zenekar lassan két évtizedes életművéből szemezget intimebb megszólalásban és bensőséges hangulatban. A nyári koncertekre a belépés ingyenes.

 

Fotók: PIM