Előadó: | Ambrus Kyri |
---|---|
Album: | Jawa John/ Mezzaluna |
Megjelenés: | 1965 |
Hossz: | 2:40 |
Szövegírók: |
ifj. Kalmár Tibor |
Deák Tamás |
|
Kiadó: | Qualiton |
Stílus: | sláger |
Címkék: | Keressük! |
Én nem tudom mi lelte ezt a Gabit,
A változása feltűnő.
Oly hallgatag, hogy szinte nyugtalanít,
A pillantása révedő.
Ha óvatosan kérdem én az okát,
Mi gondja, búja, bánata?
A gyomra fáj-e tán? Vagy éjjel nem aludt?
Csak dünnyög, és a válasza:
Nem ízlik étel... (juj)
Nem megy a fizika tétel... (juj)
Ül buta savanyú képpel... (juj)
És, hogyha szólok, rám morog:
Hagyj békén, jó?
Aztán máskor homloka kipirul, lángol (juj)
Boldogan kacag és táncol... (juj)
Már néha arra gondolok:
Talán csak nem bolondult meg szegény feje?!
Én nem tudom, mi lelte ezt a Gabit.
Hisz máskülönben jó gyerek.
Megzavarja tán, hogy mellette vagyok?!
Valahogyan így lehet...
Igen, igen... Hisz más fiút is ismerek
Ugyanilyen, hohó...mind ilyen!
Nem ízlik étel... (juj)
Nem megy a fizika tétel... (juj)
Ül buta savanyú képpel... (juj)
És, hogyha szólok, rám morog:
Hagyj békén, jó?
Aztán máskor homloka kipirul, lángol (juj)
Boldogan kacag és táncol... (juj)
Már néha arra gondolok:
Talán csak nem bolondult meg szegény feje?!
Én nem tudom, mi lelte ezt a Gabit.
Hisz máskülönben jó gyerek.
Megzavarja tán, hogy mellette vagyok?!
Valahogyan így lehet...
Igen, igen... Hisz más fiút is ismerek
Ugyanilyen, hohó...mind ilyen!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál