Kirakott a legjobb nőm,
Mint egy teli kukát.
Kipakolt, hogy nincs jövőm,
Hogy fűztem a hugát...
Vad a vád, és kiben nincs hiba?!
De taxi vár, így nem nyílt vita...
"Mi a cím?" S jött a hajnali vaker:
Vagy a folyó, vagy valami, haver!
Ez a kemény! (Ez a kemény!)
Nincs más, csak én.
Ez az enyém! (Ez a kemény!)
Szép eredmény...
Kirúgott a spéci nő,
Fent ülök a fán.
Nagy a csönd és ijesztő,
Hogy miket üvölt a szám...
Van az úgy, hogy megtép a vihar
És nem a végén ég a szivar...
De lazaság, mert eljön a napom!
Vagy visszakíván, vagy ne legyen csajom!
Ez a kemény! (Ez a kemény!)
Nincs más, csak én.
Ez az enyém! (Ez a kemény!)
Szép eredmény...
Van az úgy, hogy süllyed a hajó...
Visz a víz, de még élek: HAHÓ!
Csak lazaság, mert lesz ő még puhább,
Visszahúzza a kirakott kukát....
Ez a kemény! (Ez a kemény!)
Én, és csak én.
Ez az enyém! (Ez a kemény!)
Volt szerencsém... (x2)
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál