Előadó: | Patrisha |
---|---|
Album: | Vedd el! |
Megjelenés: | 2000 |
Hossz: | 3:50 |
Szövegírók: |
Balla István Ferenczy Csaba |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Magneoton |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Jó hír hogy nem sír a tél tovább,
Rossz hír, hogy nincs még fiúm.
Gyorsul a szív, sokkal fürgébb lett a láb,
Átszökken minden tabun.
Itt van a nyár, ó nyár,
Érett a fámon az almám,
Mosolyogj pirosan rám,
És úgy érzem, leszakítom most.
Itt van a nyár, Ó nyár,
Nem várok állva a hóban soha már,
Tiltott gyümölcsöm azt mondom,
Veled megosztom.
Annyira kell, annyira kell a szíved,
Mint ahogy fámnak a friss víz.
Öntözd jól meg kérlek,
Hisz mától a Tied.
És jó a hűs gyümölcs íz,
Add már a kezed,
Add már a kezed,
Add már a kezed.
Jó hír hogy nem sír a tél tovább,
Az is, hogy van már fiúm.
Gyorsul a szív, sokkal fürgébb lett a láb,
Átléptünk minden tabun.
Itt van a nyár, ó nyár,
Érett a fámon az almám,
Mosolyogj pirosan ránk,
És úgy érzem, újra letépem.
Itt van a nyár, szép nyár,
Nem várunk ázva a hóban soha már!
Tiltott gyümölcsöm még mégegyszer.
Kóstold meg, vedd el!
Annyira kell, annyira kell a szíved,
Mint ahogy fámnak a friss víz.
Öntözd jól meg kérlek,
Hisz mától a Tied.
És jó a hűs gyümölcs íz,
Annyira kell, annyira kell a szíved,
Mint ahogy fámnak a friss víz.
Öntözd jól meg kérlek, hisz mától a Tied.
És jó a hűs gyümölcs íz,
Add már a kezed... Add már a kezed... Add már a kezed ... ... ...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál