Mutattam neked szép szobákat
sajnos csak egyet, meg gyönyörű fákat
szép kilátással, de hát ilyen a hajnal
csak tőmondatok jutnak eszembe
hogy mutattam neked magamból édes
némi keserűt, hogy lásd, milyen lehet az édes
és ha nem jön össze megint, jöhet majd valami más
mondjuk a refrén? Mondjuk a refrén.
Ha szeretsz még, hiányzol
ha szeretsz, még hiányzol
Jöhetnek persze majd még gyönyörű lények
akik majd azt mondják, hogy a rím a lényeg
akik szemébe nézve azt mondom, tán mégse
inkább jöjjön a refrén
Elképzelem, ahogy mást ölel
nekem túl vakító a kép
mi az, mi az? Kopogtat bent valaki szüntelen
és előbb-utóbb ideér
Vezesd át magad még ezen a téren
egy-két csúnya szónak még bele kell, hogy férjen
az idődbe, ilyen például, ha azt mondom, hogy kúrás
ugye, tudod, miről beszélek? Vidáman menetelünk a
pokolba.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál