Itt van a nő, mégis itt vagyok egyedül
a számban az íz, az a sós, és majd kiderül
hogy jön-e estére vajon a régi barát
az a szer, akinek én még nem vagyok idegen
és nézzük utána precízen és hidegen
hogy jön-e estére vajon a régi varázs
de addig, de addig
Nem értem én, ha mindenki táncol
pedig letargiát rendeltem e szép világtól
remélve, hogy Isten kiáll
ha már nincs felettem, mert tudja, hogy elkövettem
előre az összes hibát
És közben várom, hogy jön-e már
mert nélküle tényleg elrohad a világ
mint a régi parázs
ő meg átfut a dombon és átfut a hegyeken,
mert nem hiszi el, hogy én mennyire szeretem
mert eltűnt a régi varázs,
s azóta, azóta
Nem értem én...
Mért nem utánam lett csúnya vége?
Mért nem utánam lett csúnya vége?
Mért nem utánam lett csúnya vége?
Itt túl tömény lett a gyász
és mindenki táncolt, pedig letargiát...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál