Előadó: | Vidámpark |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Egy kis szerénység, egy kis szegénység
és semmi kép, semmiképp
egy csupasz váz csak a szerkezet
nem díszíti, csak néhány ékezet
ne legyenek
Haszontalan alakzatok, se körmönfontan megírt
körmondatok
se férfiak, se nők, se világ, se zene
se mámorító oldatok
…és ha így sem jön elő, amire mindig is vágytál
az a különös tisztaság, te maradsz a régi jól beváltnál.
Belevág a húsomba, egy
régi kép, némiképp
Mint a századik ostorcsapás
és mennyi még, mennyi még
de ne legyenek
Vigasztaló kétségeid
szervezd meg inkább egységeid
mert magad ellen menni néha olyan jó
és bár biztos vannak rá neked mentségeid
Hát így nem jön elő, akire mindig is vágytál
az a különös tiszta nő, s te maradsz a régi jól beváltnál.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál