van egy műanyag mókusom meg egy porcelán papagáj
s ha ki akarom őket dobni csak az üveg az akadály
úgy várunk a ködre mintha minden csak így működne
mintha csak izomból vagy dühből szálltunk volna a földre
egy-két-há
s voltak persze foteleim is ha jól emlékszem bordók és
rég elpácolt szerelmek s frissen pácolt hordók a pincében
úgy várunk a ködre mintha minden csak így működne
mintha csak izomból vagy dühből szálltunk volna a földre
egy-két-há
hogy miért kell szeretni őt
a világbajnok ünnepel
mást mit nyerhetne még
rajtad kívül és
talán még megtalál
néhány új dimenziót
amíg bele nem szédül
a látványba
a bálványba
a látványba
a bálványba
a látványba
e gyönyörű bálványba
ugye szép a kép
ugye szép a kép
annyira volt itt minden amennyire most nincsen és most már
egyedül marakodok egy régen látott kincsen
úgy várok a ködre mintha minden csak így működne
mintha csak izomból vagy dühből szálltunk volna a földre
egy-két-há
barátom a szép magány
barátom ő sem érti már
hogy miért kell szeretni őt
a világbajnok ünnepel
mást mit nyerhetne még
rajtad kívül és
talán még megtalál
néhány új dimenziót
amíg bele nem szédül
a látványba
a bálványba
a látványba
a bálványba
a látványba
e gyönyörű látványba
ugye szép a kép
ugye szép a kép
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál