Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Örökzöldek Hupikékben |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 3:55 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Óóóóóóó-ó-ó
Óóóóóóó-ó-ó
Óóóóóóó-ó-ó
Óóóóóóó-ó-ó
A Dzsungeltörp ma pálmafára mászott,
Mert a dal ott jobban szól.
S rákezdett, hogy majmát felvidítsa
S minden lénynek megtanítsa a "Törpe Indulót".
A Dzsungeltörp a száját nagyra tátva
Mint őstenor, úgy ordibált.
A tigrisek a főszólamot hozták,
A refrént kígyók vokálozták, s az elefánt trombitált.
S egy perc után
Vele dalolta - vele dalolta
A pávián
Belemakogva - belemakogva
Fenn a fán
Hogy remek a nóta - remek a nóta
Ó ó-ó ó-ó ó-ó ó-ó...
Óóóóóóó-ó-ó
Óóóóóóó-ó-ó
Óóóóóóó-ó-ó
Óóóóóóó-ó-ó
S egy perc után
Vele dalolta - vele dalolta
A pávián
Óh yeee!
S egy perc után
Remek a nóta - remek a nóta
Ó ó-ó ó-ó ó-ó ó-ó...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál