Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Örökzöldek Hupikékben |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 3:30 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás Hunter Hank Keller Jack |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz, meg a blúú-úúú-úú-úz.
Nem túl jó,
Ha Dulifulinak
Selyem inget varsz,
Ha jön a szülinap.
Azzal nyúz:
Hogy a gallér csikiz, meg a blúz.
Dúl-fúl rád,
Hogy milyen ez a cucc.
Belátod majd Te is,
Hogy csak vakarózni tudsz.
Ha belebújsz:
Hol a gallér csikiz, hol a blúz.
Mi lehet a gond? Ki érti ezt?
Ha nem találok benne hibát,
De Dulifuli szívja a szívemet.
És megy a hiszti tovább.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz, meg a blúú-úúú-úú-úz.
Elég legyen ebből,
Na Dulifulikám,
Hogy minden ilyen csip-csup
Probléma után
Bevadulsz:
Hogy a gallér csikiz, meg a blúz.
Mi a gond?
Mert,
Tagadom, tagadom mondom:
Hogy a gallér csikiz, meg a blúz.
Hóóó...
Mi lehet a gond? Ki érti ezt?
Ha nem találok benne hibát,
De Dulifuli szívja a szívemet.
És megy a hiszti tovább.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz.
A gallér csikiz, meg a blúú-úúú-úú-úz.
Nézzük hát,
Hogy mi lehet a baj.
Lehet, hogy csak annyi
Belement a haj.
Mit izgulsz?!
Nem a gallér csikiz, nem a blúz.
Ouóóó...
Nem a gallér csikiz, nem a blúz.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál