Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Az apraja nagyja |
Megjelenés: | 1998 |
Hossz: | 03:23 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás Corbett Barrie Kevin L Culliford Thierry Walter Germain Culliford Veronique Pierrette Erkelens Frans J |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI-Quint |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Refrén:
Háton fekve ért a hajnal már.
Az árnyékom is ágynak dőlt.
Háton fekve élek, süt a napsugár.
Nálam nincsen lustább Törp.
Csak heverek a tengerparton,
És napozik a talpam rég.
Hupikék a bőröm színe,
De hamar feketére ég.
Így múlna a Törpi-évek,
Míg dolgozik a nagy világ.
Én kipihenem azt is gyorsan,
Ami holnap fog csak hatni rád.
:Refrén:
Háton fekve ért a hajnal már.
Az árnyékom is ágynak dőlt.
Háton fekve élek, süt a napsugár.
Nálam nincsen lustább Törp.
Csak figyelem a pálmafákat,
Hogy zörgeti a nyári szél.
Nekem lassan az se számít,
Ha a sirály rám izél.
Fel se kelek többet érzem,
Csak nyitott szemmel álmodom.
Meg se nézem, milyen a lábam.
Még van róle egypár fotóm.
Ha néha erre jársz,
Hát meg ne bolygasd Lustikát!
Inkább tátsd velem
A szááád!
:Refrén:
Háton fekve ért a hajnal már.
Az árnyékom is ágynak dőlt.
Háton fekve élek, süt a napsugár.
Nálam nincsen lustább Törp.
- Jajj de lusta vagyok!
Háton fekve ért a hajnal már.
Az árnyékom is ágynak dőlt.
- Most megforuljak? Vagy ne?
Háton fekve élek, süt a napsugár.
Nálam nincsen lustább Törp.
- Inkább így maradok.
Háton fekve ért a hajnal már.
Az árnyékom is ágynak dőlt.
- Így sokkal, sokkal jobb!
Háton fekve élek, süt a napsugár.
Nálam nincsen lustább Törp...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál