Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Törparty |
Megjelenés: | 1997 |
Hossz: | 3:41 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás Egry Levente Angyal Mihály |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI-Quint |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Nyitva a boltom, a sütiboltom,
soha nem volt még ilyen süti dolgom.
Hiszen egyedem-begyedem, annyi a briós,
mire megeszem, leszek vagy száz kilós.
Hát gyere, gyere, kakaós a bele,
dió van a tetején és mazsolás a fele.
Illatuk elhoz a boltomig,
ha most nem jössz, nem kapsz sóspogit!
Húsz kemencém van nekem Velencén,
reggelre friss cipó lesz Hami kredencén.
Fánkomban somlekvár,
buktámban túrókrém,
kis boltom nyitva áll Velence legvégén.
A pékkel ott várunk rád,
remélem, eljössz hozzánk,
a sor a part végéig ér.
A pékkel ott várunk rád,
ne félj, mi nem vágunk át,
egy törpforint a törpkenyér.
Hát gyere, és egyél!
Ez egy ici-pici buci,
amit befogad a poci.
Na arra felelj nekem,
hogy ízlik-e, apuci?
A hókuszopók térdkalácsa,
ez finomabb, mint egy pogácsa!
Pedig kip-kop, elkapod a rip-rop,
el is tűnik hip-hop, keresi a szád.
S megint piff-paff, elragad a nyiff-nyaff,
s veszel még egy tiff-taff, klafa bucikát.
Húsz kemencém van nekem Velencén,
reggelre friss cipó lesz Hami kredencén.
Fánkomban somlekvár,
buktámban túrókrém,
kis boltom nyitva áll Velence legvégén.
A pékkel ott várunk rád,
remélem, eljössz hozzánk,
a sor a part végéig ér.
A pékkel ott várunk rád,
ne félj, mi nem vágunk át,
egy törpforint a törpkenyér.
Hát gyere, és egyél!
Húsz kemencém van nekem Velencén,
reggelre friss cipó lesz Hami kredencén.
Fánkomban somlekvár,
buktámban túrókrém,
kis boltom nyitva áll Velence legvégén.
A pékkel ott várunk rád,
remélem, eljössz hozzánk,
a sor a part végéig ér.
A pékkel ott várunk rád,
ne félj, mi nem vágunk át,
egy törpforint a törpkenyér.
Hát gyere, és egyél!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál