dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Hupikék törpikék: Happy Hupikék

Hupikék törpikék - Happy Hupikék

off off off off off
Album: nincs kép
Megtekintve: Ma 31, összesen 15082 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Happy Hupikék

Hé, törp!
Ma gyönyörű nap van.
Kellj fel,
Minek a paplan?
Ma buli vár a többi kis törppel
A törpovodában már.

Hozd el a macit a polcról,
Légy ott az oviban nyolckor.
Ma folyni fog az áfonyszörp,
és minden fejre áll.

Ez olyan törpös lesz!
Leesik az állad.
Ez törpös lesz.
Csak bírja a lábad.
Ez törpös lesz
A törpovodában
A sok törp táncot jár.

Refrén:
Hát akkor partyzzunk.
Happy az élet.
Minden szép a hupikéknek.
A törpöknek happy az élet minden nap.
(2x)

Hé, törp!
Ma gyönyörű nap van.
Kellj fel,
Minek a paplan?
Ma buli vár a többi kis törppel
A törpovodában már.

Hozd el a macit a polcról,
Légy ott az oviban nyolckor.
ma folyni fog az áfonyszörp,
és minden fejre áll.

Ez olyan törpös lesz!
Leesik az állad.
Ez törpös lesz.
Csak bírja a lábad.
Ez törpös lesz
A törpovodában
A sok törp táncot jár.

Refrén:
Hát akkor partyzzunk.
Happy az élet.
Minden szép a hupikéknek.
A törpöknek happy az élet minden nap.
(2x)

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

A Budapesti Sakkolimpiához és a Sziget Fesztiválnak is írnak dalt az Artisjus nemzetközi dalszerző táborában

Elstartolt az Artisjus Songwriting Camp, 9 országból érkeztek résztvevők, hogy a hazai dalszerzőkkel közösen alkossanak.


Kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus Songwriting Campre, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. Az Artisjus évente szervezi meg nemzetközi dalszerző táborát Budapesten, célja a magyar zenei export fellendítése, valamint a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködés ösztönzése. A tábor résztvevői az őszi Budapesti Sakkolimpiának, a Sziget Fesztiválnak, valamint nyolc magyar előadónak is írnak dalt.




A magyar zenei export fellendítését, valamint a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködések ösztönzését évek óta küldetésének tekinti az Artisjus. 2020-tól már saját dalszerző tábora van a szerzői egyesületnek Artisjus Songwriting Camp néven, ahova eddig 18 országból jöttek dalszerzők.


Idén Ausztriából, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Horvátországból, Lengyelországból, Németországból, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek dalszerzők Budapestre. Május 15-től három napon át akár a nap 24 órájában nyolc produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában. A 27 résztvevő naponta változó felállású háromfős csapatokban dolgozik azon, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen.





A tábor első napján a Magyar Sakkszövetség képviseletében Kapás Róberttől kapnak feladatot a résztvevők, hogy a 2024-es Budapesti Sakkolimpiához írjanak dalt. A második napon nyolc magyar előadó érkezik a csapatokhoz: Király Viktor, Béres Attila (Dr.BRS), Halastyák Fanni (Nemazalány), Pribelszki Norbert, Szigeti Zsófi (Solére), Kútvölgyi Sára, Rausch Blanka (Blansch), valamint a Szelektor tehetségkutató különdíjasaként Lovasi Eszter (Jules War). A tábor utolsó napján az idei Sziget Fesztivál kommunikációjához használt zenéket alkotják meg közösen a magyar és külföldi szerzők Kádár Tamás fesztiváligazgató és Bóna Márk programszervező briefje alapján.


Az idei tábor tíz magyar résztvevője között szerepel Dajka Raul (RAUL) rapper, énekes, dalszerző, aki Horváth Tamással alkotott duójuk révén vált ismertté, dalaikat több millióan hallgatták a YouTube-on, jelenleg szólóban alkot. Orsovai Renáta énekes-dalszerző, a 2020-as DAL győztese Mostantól című duójával 19 héten keresztül vezette a Petőfi Rádió Top 40-es listáját. A Megasztár második szériájának negyedik helyezettjeként ismertté vált Torres Dani ecuadori-magyar énekes, dalszerző, színész. Tóth Eszter énekes, dalszerző, zenész, a Lanou zenekar és a Napfonat női a cappella együttes vezetője, utóbbi formációval a 2022-es DAL döntőjébe jutottak, 2023-ban megjelent lemezükkel pedig felkerültek a WMCE nemzetközi világzenei toplistájára. Csatlakozik még Bécsy Bence gitáros, dalszerző, producer, Erki Kristóf (almosbeatz) dalszerző, producer, Fábián Béla dobos, dalszerző, producer, Majercsik Lili (ROSE MAY) és Szécsi Saci (CÉCIE) énekes-dalszerzők, valamint Patocska Olivér, énekes, dalszerző, az OliverFromEarth zenekar frontembere.


A tábor külföldi résztvevője többek között a 2016-os The British X-Factor elődöntőse, Martin Harich szlovák énekes-dalszerző. Az osztrák rádiós toplisták állandó szereplője, Anna-Sophie Heibl énekes-dalszerző, akinek "Insanity" című kislemezét a 2024-es Amadeus Austrian Music Awards-ra jelölték. Horváthországból érkezett Lu Jakelic énekes-dalszerző, akinek debütáló albuma 34 héten keresztül szerepelt a Croatian Best Selling Albums listáján. Mikołaj Gąsiewski lengyel zeneszerző, hangszerelő és zongorista, több lengyel művészeti fesztivál fellépője és társszerzője az egyik vezető lengyel TV-csatornán sugárzott szórakoztató műsor kísérőzenéjének. Csehországból pedig Ronald Janecek (Rony) producer, dalszerző, a cseh-szlovák John Wolfhooker nevű metalcore rockzenekar alapítója és frontembere érkezett, akinek a Who The Hell Is Edgar? című Eurovíziós 2023-as slágere már közel 25 millió streamelést ért el.

Az Artisjus megbízásából a tábor szervezői a Zeneszöveg.hu csapata, művészeti tanácsadója és állandó résztvevői Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere, és Johnny K. Palmer dalszerző-énekes.


Az Artisjus Songwriting Camp technikai partnereként a Sennheiser és a Neumann Berlin magyarországi forgalmazója, az Audio Partner Kft., valamint a Chromasound Zrt. támogatja az alkotás folyamatát felső kategóriás eszközökkel.



A tábor weboldala: https://camp.songwriting.hu/




 

Fotók: Artisjus