Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Aprajafalva dalnokai |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | 3:20 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ülök itt a széken, kiöltözve szépen,
Úgy várom az ételt, mint a csodát.
Megérkezik végre, kettő terítékre,
Nem hagyhattam otthon a macskát.
Becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Megesszük egy szálig, még a repetát is,
Nemsokára megyünk cicukám.
Nekem mindegy főnök, legalább nem főzöl,
Úgyse nagyon bírom a kajád.
Becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Hej-de becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Becsi-becsi-becsináltat étkezem,
Húsfélékből ez a kedvenc ételem.
Minden este ugyanakkor érkezem,
Mert becsi-becsi-becsináltra éhezem.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál