Előadó: | Aurora |
---|---|
Album: | Feltámadás |
Megjelenés: | 1993 |
Hossz: | 2:33 |
Szövegírók: |
Pusztai Zoltán Víg László |
Víg László (Vigi) Pozsgay János (Galacs) Polyák Attila |
|
Kiadó: | K & E Records |
Stílus: | Punk Rock |
Címkék: | Keressük! |
idegen arcok idegen fények
sötét egy város amiben élek
szemét évek hideg napok
kegyetlen tréfa hogy itt vagyok
szürke falak fekete ablakok
kihaltak innen az állatok
kihaltak innen az emberek
mindenhol rozsdás fegyverek
nincsenek emlékeim
agyamban néma film
indulok valahova
hosszú az éjszaka
ez a város a halottak börtöne
visszhangzik benne a gépzene
betonlépcsôk, betonfalak
a bunkerben hullák alszanak
szürke falak fekete ablakok
kegyetlen tréfa hogy itt vagyok
bedobok egy felest ha van mibôl
vöröslik egy lángnyelv a semmibôl
ez a város a lakóhelyem
holnapra végez velem
nem élem túl hogy belehalok
ha leiszom magam jól vagyok
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál