dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Replika dalszövegei
A film
A föld
A kezdet és a vég
A lélek útja
A tükrön túl
A tűz
Add meg
Aki megmondja, mit csinálj
Áll a fiú
Álom
Amiben élünk
Átverés
Azért élek
Boldog élet
Csak magadért
Egyedül
Egyedül nincs esély
Egyesíteni akarom magam
Egyszer élünk
Elátkozottak
Engedj el
Ennyi
Ennyit ér
Érezhessem
Ez a sorsom
Fel a csúcsra
Félj
Feszíts meg
Fogadd el
Függetlenség, szabadság
Gyilkos rendszerek
Ha velem vagy
Hanyatlás
Hogy szerethesselek
Holnap megváltozom
Hova jutok
Igazi kép
Ilyen vagyok
Ima
Isten nevében
Itt vagyunk még
Keress valaki mást
Két véglet között
Kicsi a világ...
Körbe ért
Körbe jársz
Krisztus hiába sír
Legyen mindegy
Magadat szolgáld
Magányos harcosok
Másik világ kapujában
Még
Melyik a nekem való
Menekülök a világtól
Ments meg
Miénk a hely
Miért vagyok itt
Mindenki ugyanolyan
Mindent akarok
Mit akarsz tőlem
Mit rontottam el
Ne engedd
Néhány őszínte szó
Nélküled
Nem érdekel
Nem hagy nyugodni
Nem hiszek
Nem leszek áldozat
Nem találod
Nem vagy biztonságban
Nics kegyelem
Nincs rá szükséged
Ott ragyog
Ott van benned
Soha nem múlik el
śrī guru
Szabadíts meg
Szép emlék
Szívom az erőd
Tépd szét
Testek
Úgy fáj
Valami vár itt rám
Végtelen lánc
Velem vagy ellenem
Vigyél el
Világ - mit vársz tőlem
Világlélek
XXI.századi városlakó
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Könyv-, bor- és jazzfesztivált rendeznek Balatonfüreden június közepén

Könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések és szabadtéri koncertek várják az érdeklődőket a Könyv bor jazz nevű fesztiválon Balatonfüreden június 12. és 16. között.

 

A Kisfaludy Színpadnál egy háromezer kötetes könyvkamion állomásozik majd, ahol a szerzők dedikálják műveiket. Itt lesz mások mellett Fábián Janka és a balatonfüredi származású Karády Anna, akik a romantikus történelmi regényeik révén váltak népszerűvé, dedikál Vida Ágnes pszichológus, aki a Babapszichológia és az Álomba ringató praktikák című könyveivel, illetve a gyermeknevelési és várandósságról szóló blogjáról vált ismertté, valamint találkozhat a közönség Kötter Tamás íróval is.




Rendhagyó irodalomóra keretében mutatkozik be a Helyőrség.ma című antológia. Farkas Wellmann Endre főszerkesztő beszélget Regős Mátyás és Bék Timur költőkkel.


Ezt követően  Szalay-Bobrovniczky Vince író és Szatmári Péter szerkesztő mutatja be A Waldheim-ügy és Ausztria című könyvét. 


Minden nap jazz zene szól majd a Vaszary kertben és a Blaha Lujza utcán felállított szabadtéri színpadokon, borpavilonok, könyvsarok és vendéglátóhelyek kínálata fogadja a látogatókat. Gyerekprogramokon vehetnek részt a legfiatalabbak, a felnőtteket pedig borbemutató és borkóstoló várja. 



Hajdu Klára Quartet


Cserép László beszélt arról is, hogy Herczeg Ferenc A fehér páva című regénye alapján forgatott romantikus játékfilm, a Pacskovszky József által rendezett Majdnem menyasszony összesen nyolc jelölést kapott a Könyv bor jazz fesztivállal egyidőben zajló Magyar Mozgókép Fesztiválon.     


- A filmről az alkotók beszélgetnek majd, köztük Hajdu Tibor, az egyik főszereplő, és bemutatják Frenyó Zoltán filozófus, eszmetörténész Európa című kötetét is - mondta. 


A három Cholnoky fivér, a két író és a geográfus történetét meséli el Géczi János író a Tiltott Ábrázolások Könyvéből című kötetében, melyet maga a szerző mutat be.     


- Antall Józseffel a világszínpadon címmel írt könyvet a rendszerváltozásról és az első szabadon választott miniszterelnökről Kodolányi Gyula. A szerző 1989-től Antall József, majd Boross Péter miniszterelnök külügyi tanácsadója volt, közvetlen közelről szemlélte az akkori eseményeket, ezekből oszt meg néhányat az irodalmi esten - fűzte hozzá. 


Borozgatás mellett ismerhetik meg az érdeklődők Ambrus Lajos-Kovács Gyula Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című kötetét, a szerzőkkel Figula Mihály borász beszélget majd.  


- Praznovszky Mihály irodalomtörténész Madách-enciklopédia című kötetéről beszél majd, amely egy 372 címszóba sűrített elemzés Az ember tragédiájáról


- fűzte hozzá a szervező, aki kiemelte: a fesztivál minden rendezvénye szabadon látogatható, de néhány program, például a borkóstoló, regisztrációköteles. 



Gyukli Pincészet, Balatonfüred


 

Fotók: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál