Előadó: | Pál Utcai Fiúk |
---|---|
Album: | Közönséges |
Megjelenés: | 2004 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: |
Leskovics Gábor |
Leskovics Gábor |
|
Kiadó: | 1G Records |
Stílus: | punk, alternatív rock |
Címkék: | Keressük! |
1. Koromsötét az éj,
És eltévedt az álom,
És én majdnem átjutottam,
Az utolsó határon.
2. A kígyó mozdulatlan,
És mindig ölni kész.
Szól: \'Ha élve átjutottál,
Még nem biztos, hogy visszatérsz!\'
3. Körbe-körbe járok,
Örökre magamba zártalak,
A sejtek között bújkál
Az a boldog pillanat.
4. A gyönyör kapujában
Mindig rád emlékezem,
Semmit nem jelent már
A fájdalom és a félelem nekem.
5. Látom még a fényt,
Még hatnak a gyógyszerek,
Én maradnék, de visszahúznak
Féltékeny kezek.
6. Elszakadt a film,
Pedig csak két éves vagyok,
Soha nem tudom meg már, hogy
Miért születtem, ha mégis meghalok.
Miért születtem, ó, miért lettem,
Miért születtem, miért vagyok?
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál